A máme ju späť! Je to neuveriteľné, ale Christina Milian sa na hudobnú scénu vracia už s tretím a mimoriadne vydareným albumom. Ale keďže v našich končinách sa o nej ešte stále príliš veľa nevie, mrknime sa najskôr trochu spätne na jej kariéru.

A máme ju späť! Je to neuveriteľné, ale Christina Milian sa na hudobnú scénu vracia už s tretím a mimoriadne vydareným albumom. Ale keďže v našich končinách sa o nej ešte stále príliš veľa nevie, mrknime sa najskôr trochu spätne na jej kariéru.

Hoci má kubánske korene, narodila sa v Spojených štátoch amerických, v New Jersey, kde aj vyrastala. K šoubiznisu privoňala pomerne skoro, keďže už ako dieťa účinkovala v detskom muzikáli. Vo veku, keď naše deti bezcieľne vysedávajú na sídliskových lavičkách, ona už makala ako novinárka pre The Walt Disney Company a zároveň hosťovala v dvoch televíznych zábavných programoch – Sister Sister a Clueless. Objavila sa však aj v minimálne piatich veľkofilmoch, pričom tým najznámejším je bezpochyby film American Pie.

Ako speváčka sa prvý raz predstavila v ktoromsi zábavnom programe, kde zaspievala dve pesničky od Ja Rule a Jennifer Lopez. A potom to už išlo veľmi rýchlo. V roku 2001 vydala debutový album nazvaný jednoducho iba svojim menom.
O tri roky neskôr sa na hudobnú scénu vrátila s druhým albumom It´s About Time, ktorú si len v USA kúpilo pol milióna poslucháčov. Najúspešnejším singlom sa stala pesnička Dip It Low. Na platni spolupracovala s ľuďmi, ktorí predtým robili pre hviezdy ako Mariah Carey, Brandy, Alicia Keys či Black Eyed Peas.
Popri kariére spevgáčky sa však úspešne venovala i hereckej kariére, nakrútila ďalšie tri, pomerne úspešné filmy, pričom v niektorých z nich sa neobjavila iba ako herečka, ale sa v nich hralo i niekoľko jej pesničiek.

V súčasnosti sa Christina Milian vracia na hudobnú scénu so svojim tretím sólovým albumom So Amazin´, ktorý sa na trhu objavil začiatkom leta. Na albume hosťujú také mená ako Young Jeezy, Three 6 Mafia, či Dre z producentského dua Cool and Dre. No a samotný Dre môže v prevažnej miere za to ako aktuálny album speváčky znie.

Na novom albume speváčka ponúka jedenásť skladieb, ktoré sa opierajú o silný pulz funky a o silné soulove a hip hopove korene. Prvým singlom sa stala úvodná skladba Say I. Album je príjemným prekvapením a zaujímavým spestrením pomerne nudnej a komerčnej letnej produkcie. Christina Milian ani na chvíľu nevybočuje so svojich zabehnutých koľají a predstavuje sa presne tak, ako sú jej fanúšikovia na ňu zvyknutí.

Oproti svojim predošlým projektom sa príjemne ležérnym krokom posunula vpred. A to nielen hudobne, za čo môžu hlavne producenti projektu, ktorí sa vydali už po mierne vyšľapanej a dobrej ceste, ktorú vysádzali niekoľkými novými zaujímavosťami. Christina však pokročila najmä ako speváčka, ktorá sa od albumu k albumu zlepšuje a je vskutku veľmi dobrá.

„Skladací“ booklet, ktorý je súčasťou albumu ponúka pár veľmi zaujímavých fotografií, texty pesničiek a všetky potrebné informácie. Čo dodať na záver? Veľmi vydarené dielko.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2006
Celkový čas: 43:17
Linky: www.christinamilian.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Say I
02. Twisted
03. Gonna Tell Everybody
04. Whos Gonna Ride
05. So Amazing
06. Hot Boy
07. Foolin
08. My Lovin Goes
09. Just A Little Bit
10. Yall Aint Nuthin
11. She Dont Know

Zdroj: TS MusicServer