Notorický zlodej, bezkonkurenčný vykrádač! Chlapec z Jordánska! Kde sa vzal, tu sa vzal, na Slovensku zrazu stál. Umelecké meno si švacol Lobo a absolútne ho nezaujímalo, že takýto speváčisko už existuje v svetovej hudobnej branži.

Notorický zlodej, bezkonkurenčný vykrádač! Chlapec z Jordánska! Kde sa vzal, tu sa vzal, na Slovensku zrazu stál. Umelecké meno si švacol Lobo a absolútne ho nezaujímalo, že takýto speváčisko už existuje v svetovej hudobnej branži. Snáď si aspoň uvedomil, že ďalej ako za hranice Slovenska, ktoré už po hudobnej stránke zožerie hádam úplne všetko sa nedostane, takže s ukradnutým menom neublíži nikomu a hlavne nie sebe.

Potom prišiel prvý hit Ty si moja láska, v ktorom mu nebolo rozumieť, pretože chcel spievať po slovensky, no mal tak neskutočne „jordánsky prízvuk“, že mu nerozumel ani susedov pes. Z Loba (jordánsko – slovenského) sa však stal ideálny komerčný artikel a chlapčisko nakoniec vydáva dokonca celý (katastrofálny) album. Lacný kolotočový pop, ktorý sa už ani nedá nazvať zábavou. Ešte jeden singel a zdalo sa, že by mohol byť pokoj. Nie je!

Lobo sa totiž vrátil i toto leto a už niekoľko týždňov so svojim novým singlom Meniny zneucťuje hitparádu v televízii Markíza, ktorá sa po odchode Roba Miklu z postu moderátora mala stať intelektuálnejšou a mala sa zamerať na staršie publikum. Niekoľkotýždňové víťazstvo tohto chlapca však svedčí o opaku.

Ale budiž. Nech si vyhráva. Keby však najskôr ale ráčil prísť s niečím, čo absolútne nevykradol. Už samotný hudobný podklad k tejto skladbe, korunovaný vokálmi je vykradnutý. Rýchla zárobková činnosť, jasný letný hit, lacný, ukradnutý a pritom úspešný. Tak sa to robí? A čo ten videoklip?

Možno má dobrý strih, možno je svižný, ale americkí tvorcovia filmu o Austinovi Powerovi by si prišli na svoje. Lobo sa totiž vo videoklipe k svojej najnovšej pesničke až príliš nápadne podobá na túto filmovú postavičku. A mňa by zaujímalo, čo z toho má tento chlapec odobrené a mohol to oficiálne použiť. Predpokladám, že nič! Ale aj keby ...

Bolo by totiž vhodné, ak už chceme nasilu vytvoriť rýchlokvasenú hviezdu, aby aspoň v niečom bola originálna. Lobo a jeho stvoritelia nechali originalitu tohto chlapca pravdepodobne za hranicami Jordánska a rozhodli sa urobiť lacnú, komerčnú a veľmi zlú hviezdu s nízkym rozpočtom, no s veľkým ziskom.

Ak je nová Lobova pesnička predzvesťou jeho druhého albumu (prípadne reedície jednotky doplnenej o jeden „skvelý“ letný hit), tak to už tragédia, ktorá by sa mala dať žalovať. Ak navyše všetky jeho pesničky budú mať tak skvostné texty ako táto, tak sa máme na čo tešiť. Gýč roka je jednoducho na svete.

Chlapče, najskôr sa nauč poriadne po slovensky, potom príď s niečím originálnym. Aby bol dôvod začať ťa rešpektovať. Zatiaľ sa to jednoducho nedá.

Zdroj: TS MusicServer