A Collection Of Roxette Hits Their 20 Greatest Songs!Hádam každému súdne uvažujúcemu človeku bolo jasné, že ak sa po zbehu udalostí, ktoré zastihli skupinu Roxette toto duo ešte vráti spoločne na hudobnú scénu, bude to návrat veľmi rozvážny, veľmi pomalý a pravdepodobne i veľmi emotívny.

A Collection Of Roxette Hits Their 20 Greatest Songs!

Hádam každému súdne uvažujúcemu človeku bolo jasné, že ak sa po zbehu udalostí, ktoré zastihli skupinu Roxette toto duo ešte vráti spoločne na hudobnú scénu, bude to návrat veľmi rozvážny, veľmi pomalý a pravdepodobne i veľmi emotívny.

A tak sa aj deje. Nádor na mozgu speváčky skupiny urobil svoje a vyžiadal si daň v podobe odlúčenia skupiny od svojich fanúšikov, ktorí síce ostávajú v stave miernej nostalgie, no už dávno si našli nové idoly. A práve o tom je návrat Roxette na hudobnú scénu. O vzájomnom oťukávaní sa.

A podobný projekt, ako je zostava najväčších hitov (hoci už nejednu podobnú skladačku na svojom konte majú), doplnených o dve novinky, je zdá sa ten najlepší spôsob ako zapôsobiť na fanúšikov, „vytiahnuť“ z nich reakcie a na ich základe sa rozhodovať o tom, čo bude nasledovať ďalej.

Ťažiskovým obsahom tohto projektu je samozrejme osemnásť najväčších hitov skupiny, medzi ktorými nechýba žiadna z piesní, ktoré pred rokmi okupovali hitparády. Poslucháč si príde naozaj na svoje a nájde tu všetko od The Look, Listen To Your Heart, Dangerou, cez Joyride, Spending My Time, How Do You Do až po Sleeping In My Car, Crash! Boom! Bang až po posledné hity spoločnej kariéry dua ako Milk And Toast And Honey. Pekne pohromade všetko to, čo túto kapelu urobilo slávnou, žiadanou a nezabudnuteľnou.

Príjemné pop rockové melodické pesničky, ktoré sa už navždy zavŕtali do hláv poslucháčov ako tie od švédskeho dua, ktoré svojho času robilo veľkú dieru do sveta. Až pri takmto hromadnom počúvaní sa dá nádherne zistiť, že kapela fičala v podstate niekoľko rokov na rovnakej línii, že ich pesničky sú si dosť podobné a že sa vybrali síce svojho času novátorskou cestou, no ani po dlhých rokoch z nej nedokázali odbočiť niekam inam a stali sa otrokmi vlastného štýlu. Koho to však zaujíma. Neuveriteľných osemnásť nezabudnuteľných pesničiek hovorí za všetko. Svojim fanúšikom jednoducho zahrali na tú správnu strunu a to im nikto nezoberie.

No a ako bonus nasledujú dve nové nahrávky dua. Jedna z nich (One Wish) album otvára a druhá (Reveal) zas uzatvára. A Per Gessle a Marie Frederiksson sa rozhodli opäť uspojiť obe skupiny svojich fanúšikov, teda tých, ktorí majú radi rytmické melódie a lá Roxette, ktorým patrí úvod albumu a tiež tých, ktorí radi rozjímajú pri pomalých baladách. Takouto novinkou kapela album uzatvára. Dovolím si tvrdiť, že tá prvá skladba sa vydarila mimoriadne a kráča v starých dobrých šľapajách. Zároveň je dôkazom toho, že Roxette ešte stále nepovedali posledné slovo a je tu šanca na návrat s úplne novým albumom. Spomínaný slaďáčik sa príliš nevydaril, alebo možno aj áno, ale neprináša bohužiaľ nič iné ako klasickú pomalú pesničku, ktorých mali Roxette už požehnane a omnoho presvedčivejších. Fanúšik si však aj na základe týchto dvoch noviniek a osemnástich overených peciek príde jednoznačne na svoje.

Album vychádza v troch verziách. V klasickej, s výborným, dokonale informatívnym bookletom, v regionálnej, lacnejšej verzii bez plnohodnotného bookletu a tiež vo verzii s DVD, na ktorom sa nachádza osemnásť hitových videoklipov. Stačí si iba vybrať.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2006
Celkový čas: 79:26
Linky:   www.roxette.se, www.mariefrederiksson.se, www.gessle.comwww.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. One Wish
02. Look
03. Dressed For Success (Us Single Mix)
04. Listen To Your Heart (Swedish Single Edit)
05. Dangerous (G.M. Remaster 03)
06. It Must Have Been Love
07. Joyride (Single Version)
08. Fading Like A Flower (Every Time You Leave)
09. Spending My Time
10. How Do You Do!
11. Almost Unreal
12. Sleeping In My Car (Single Version)
13. Crash! Boom! Bang! (Radio Edit)
14. Run To You (G.M. Remaster 03)
15. Wish I Could Fly
16. Stars (G.M. Remaster 03)
17. Centre Of The Heart (G.M. Remaster 03)
18. Milk &# Toast & Honey (Single Master)
19. Thing About You
20. Reveal


Zdroj: TS MusicServer