A je to tu! Pre mnohých boli už dávno zabudnutou dvojicou, ale pre ďalšiu skupinu ľudí zas žiadanou súrodeneckou partiou, ktorá vedela urobiť poriadnu zábavu.

A je to tu! Pre mnohých boli už dávno zabudnutou dvojicou, ale pre ďalšiu skupinu ľudí zas žiadanou súrodeneckou partiou, ktorá vedela urobiť poriadnu zábavu. Stiahli sa do ústrania, robili si vlastné projekty, venovali sa deťom a žili zo svojich starých úspechov. Venovali sa rodinám a hudbe už iba sporadicky, ale cielene. Júlia Hečková má pripravený nový autorský album, s ktorým sa čoskoro predstaví svojim fanúšikom, ktorí na ňu ani náhodou nezabudli. Ešte predtým sa však priaznivci dočkajú výberu najväčších hitov tohto dua a hlavne vianočnej platne Júlie Hečkovej, ktorú v minulom roku nahrala a vydala pre potreby agentúry svojho brata a teraz vychádza i oficiálne. Fanúšikovia sa dočkali, Hečkovci sú späť.

Prvá vec, s ktorou prichádza na trh speváčka Júlia Hečková je špecifická, vianočná, vydaná samozrejme v tomto adventom čase, období, kedy sú vianočné pesničky veľmi žiadané a platní s takýmito skladbami nikdy nie je dosť. A ak s takou príde niekto, kto na trh niekoľko rokov nevrhol žiadnu novinku, niet pochýb o tom, že to bude žiadaný projekt.

A navyše, niekto si môže povedať, že Hečkovci sú mátohy, ktoré už nemajú miesto na hudobnej scéne, dávno sú za zenitom a podobné nezmysly. Navyše sa objavujú hlasy o akejsi starej garde. Verím však tomu, že keď sa táto dvojica vráti na trh, zaznamená úspechy, ktoré im bude závidieť väčšina mladých spevákov.

Nech už má na nich kto chce akýkoľvek názor, jedno je isté. Júlia Hečková je speváčka s úžasným, silným a hlavne netuctovým hlasom, ktorá navyše vie spievať. A je úplne jedno, či ide o diskotékové popevky osemdesiatych rokov, na ktorých textami sa dnes už každý iba pousmeje, no drvivá väčšina našej generácie stredného veku po nich s rovnakou chuťou siahne, alebo o vážne sviatočné pesničky, ktoré sú možno otrepanými tradicionálmi, opakujúcimi sa každým rokom na tom istom mieste, vo svojej sezónnej životnosti. Júlia Hečková i týmto klasikám dáva svojom prejavom absolútne nový rozmer.

A opäť verím tomu, že hudobný konzument, pre ktorého sú navyše albumy s vianočnými skladbami v podaní zahraničných spevákov stále drahou záležitosťou, veľmi ochotne a rád siahne po tomto projekte, ktorý je zaujímavý nielen lukratívnou cenou, ale i samotnou interpretkou.

Že ani zďaleka ešte nepatrí do starého železa, dokazuje Júlia Hečková každou pesničkou. Samozrejme, mala to veľmi uľahčené, keďže sa povŕtala v notoricky známych skladbách, ktorým vdýchla vlastný život. Na druhej strane to môže byť i na príťaž, pretože notoricky známe skladby si bude každý pospevovať a sledovať jej spevácke kvalitami na rokmi overenom dizajne. Júlia Hečková však obstála ako nonšalantná dáma, ktorá sa do vianočných pesničiek pustila nielen s vervou a chuťou, ale hlavne so srdcom a citom. Svoj spev miestami ťahá do neuveriteľných výšok a prezentuje ich svojim „škrečiacim“ hlasom, ktorý dokáže vyčarovať v našich zemepisných šírkach iba máloktorá speváčka. Júlia Hečková presvedčila a to sa pohybuje na veľmi tenkom ľade, na poli pomalých skladieb, kde jej spevácke kvality ukazujú naplno svoju silu. Ponúka desať dôverne známych skladieb v pôvodnej verzii, jeden domáci bonus a chuť na veľký návrat, ktorý cítiť v každej z piesní.

Speváčka jednoducho chytila svoju druhú životnú šancu. Toto CD mne osobne bude určite hučať v dome celé Vianoce, pretože si tieto koledy rád vychutnám v novom duchu. Teraz ostáva len vyčkať na klasický album a uistiť sa, že Júlii to kričí i v klasickom pope, s možno i taľafatkovými textami. Prečo nie? Priestor na prezentáciu má predsa každý a navyše Hečková dokázala, že za ten svoj sa bije právom.
Album je mimoriadne vydarený i po technickej stránke a strohý booklet vám veľmi hravo vykompenzuje priaznivá cena. Tak krásne Vianoce.

Vydavateľstvo: Plus Production, 2006
Celkový čas: 38:48
Linky: www.plusproduction.sk, www.heckovci.sk

Zoznam skladieb:
01. Ave Maria
02. Adeste Fideles
03. O Mio Babbino Caro
04. Va, Pensiero
05. Ave Verum
06. Panis Angelicus
07. Casta Diva
08. Ave maria
09. Caro Mio Ben
10. Agnus Dei
11. BONUS TRACK: Tichá noc

Zdroj: TS MusicServer