Rhythms Del Mundo CubaObčas sa na hudobnom trhu objavia veci, nad ktorými ostáva rozum stáť. Samozrejme, v tom najlepšom slova zmysle. Vyššie menovaný projekt je jedným z takých, ktoré sa jednoznačne zavŕta do myslí poslucháča a ostane tam natrvalo.

Rhythms Del Mundo Cuba
Občas sa na hudobnom trhu objavia veci, nad ktorými ostáva rozum stáť. Samozrejme, v tom najlepšom slova zmysle. Vyššie menovaný projekt je jedným z takých, ktoré sa jednoznačne zavŕta do myslí poslucháča a ostane tam natrvalo.
Projekt tvorí šestnásť skladieb, na ktorých sa podieľala vyššie menovaná trojica a pozvala si k tomu plejádu úžasných hostí. Album obsahuje priehrštia známych hitov, samozrejme v nových úpravách, do ktorých sa dostali úžasné kubánske prvky, ktoré jednoducho musia nadchnúť. Hoci tie pesničky bezpochyby poznáte z denodenného hrania v rádiách, tieto novodobé verzie vás jednoznačne nadchnú.

Na albume, spolupracovali také osobnosti svetového popu ako Colplay, U2, Arctic Monkeys, Kaiser Chief, Sting, formácie Franz Ferdinad, Maroon 5, či Dido spolu s Faithless. Mnoho prekvapení, mnoho úžasných skladieb, ktoré sú veľmi dobre známe, no tento raz naozaj určite prekvapia.
Mnohé svetové evergreeny sa tu nachádzajú v nových verziách a trebár z notoricky známeho Killig Me Softly si jednoducho sadnete na zadok. Mnohé pesničky sa totiž dočkali prespievania do španielského jazyka, ktorý celú atmosféru z tohto produktu iba umocňuje.
Je to jednoducho úžasné. Živá muzika, ktorá musí dostať každého milovníka kvalitnej hudby, nahrané absolútne profesionálne a čisto. Živé nástroje robia zázraky, ktoré sú proste neodolateľné a zároveň nesmrteľné. Album prináša niečo, s čím ste sa na hudobnej scéne podľa mňa ešte nestretli. preto si to vychutnajte do posledného dúška.

Výťažok z tohto albumu putuje na charitatívne účely. Platňa vychádza v špúeciálnom obale z tvrdého papiera, jej súčasťou je unikátny a obsiahly booklet, ktorý vysvetľuje ako tento projekt a produkt vznikal.
Na nahrávaní tejto platne sa zúčastnilo množstvo hudobníkov, ktoí včarovali pesničkám nový život, ktorý je z môjho osobného pohľadu nesmrteľný. pretože na hudobnom trhu sa každoročne objaví more skladačiek a výberoviek, ale len niektoré sú také, ktoré sa navždy zapíšu do pamäti poslucháča. Táto je presne tak výnimočná, presne tak výborná a skvelá.
Jedným slovom unikát, na ktorý sa oplatí vysoliť pár stoviek. Uvidíte, že vám nebudú nikdy chýbať.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2006
Linky: www.universalmusic.cz

Zoznam
skladieb:
01.   Coldplay - Clocks
02.   Jack Johnson - Better Together
03.   Arctic Monkeys - Dancing Shoes
04.   Dido and Faithless - One Step Too Far
05.   Ibrahim Ferrer - As Time Goes By
06.  Coco Freeman feat. U2 - I Still Havent Found What Im Looking For
07.   Maroon 5 - She Will Be Loved
08.   Kaiser Chiefgs - Modern Way
09.   Omara Portuondo - Killing Me Softly
10.   Vanya Borges feat. Quincy Jones - Ai No Corrida
11.   Sting - Fragilidad
12.   Vanya Borges - Dont Know Why
13.   Aquila Rose and Idana Valdes - Hotel Buena Vista
14.   Coco Freeman feat. Franz Ferdinand - The Dark Of The Matinee (Spanish Version)
15.   El Lele De Los Van Van feat. Radiohead - High And Dry
16.   BONUS: Ibrahim and Omara - Casablanca (As Time Goes By)
 

Zdroj: TS MusicServer