Po dvoch rokoch sa tvrdí chlapci z kapely Metropolis opäť hlásia  s ich druhou štúdiovou platňou s názvom Voodoo, ktorá je už na pultoch predajní.

Po dvoch rokoch sa tvrdí chlapci z kapely Metropolis opäť hlásia  s ich druhou štúdiovou platňou s názvom Voodoo, ktorá je už na pultoch predajní.

Mladá rocková formácia Metropolis, ktorá získala Aurela 2005 v kategórii hard´n´ heavy  za svoj debutový album Radioactivity, sa za posledné dva roky hudobne veľmi vypracovala aj vďaka množstvu odohraných koncertov na festivaloch doma aj v zahraničí.

V pestrom albume, kde časť piesní   je nahraných aj v anglickom jazyku, keďže kapela má veľa koncertov v zahraničí, vydavateľstvo vybralo za pilotný singel  pesničku Mlyny, ktorá už úspešne rotuje v slovenských rádiách. Skladbu, v ktorej svoj hlas zapožičal známy spevák Kuly zo skupiny Desmod, budete môcť čochvíľa vidieť aj v klipovej verzii.

Keď pred dvoma rokmi vyšla debutová platňa formácie Metropolis, pôsobila ako zjavenie. Rocková muzika so spevnými textami, viac náchylná k popu, než k tvrdej dunivej hudbe, zaujímavé texty, príjemný spev a v tej hudbe ešte extra navyše. Bol to výborný projekt, ktorý sa zapísal do análov populárnej hudby.

Bohužiaľ, stále som mal pocit, že o formácii vedia iba zasvätení, čo bola obrovská škoda. Obával som sa tiež, že viac platní sa od tejto skupiny nedočkáme. Po dvoch rokoch je však situácia našťastie úplne iná a Metropolis sa vracia v plnej sile.

Album Voodoo vznikal v tichosti a takmer v tichosti aj vyšiel. Nebyť faktu, že pilotný singel je práve pesnička s Kulym, čo sa trochu pretriaslo v médiách a keby tiež nebolo minikauzy, že rádia sa tejto kapely akosi záhadne, no najmä nepochopiteľne štítia, nebolo by príliš informácií o tomto produkte. A opäť by to bola škoda, pretože tento album je vynikajúci a jednoznačne stojí za zmienku.

Už po prvom vypočutí sú jasné hneď tri veci. Chalani pritvrdili (hudobne), primiešali do projektu podstatne viac anglických skladieb, než na debutovej platni a to najdôležitejšie zistenie je, že už po prvom vypočutí bude každému jasné, že toto nie je platňa na jedno počúvanie.

Metropolis totiž prichádza s tak zaujímavým materiálom, že ho strávite až na niekoľké počúvanie. Každá pesnička má v sebe isté čaro, ktorým osloví poslucháča. Či už ide o slovenské veci so zrozumiteľnými textami, alebo anglické pesničky. A je tiež úplne jedno, či Metropolis rozbalí baladu, alebo poriadnu rockovú vypaľovačku. Každá z regulárnych jedenástich skladieb a aj priložený bonus majú svoje čaro a výpovednú hodnotu.

Hudba Metropolisu je síce relatívne tvrdšia záležitosť, no stále stoja kdesi na hranici hrateľnosti a podupávania si do rytmu pre široké masy. Spev je výborný a navyše sú tu výborne zohrané i vokálne partie, čo robí z projektu veľmi zaujímavé dielo.
Skladba Mlyny, ktorá bola nasadená ako prvý singel je výborná a tento album prináša bezpochyby i ďalšie nádejné šlágre.

Metropolis sa vrátili po dvojročnej prestávke do jamy levovej a v súboji s ďalšími gigantmi domácej hudobnej scény obstáli na jednotku.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: 40:27
Linky: www.metropolis-rock.sk, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Don´t Need You
02. Mlyny
03. American Dream
04. Right Now
05. Prví a poslední
06. Pohreb bielej vrany
07. I´m Still Waiting
08. Ruka do ohňa
09. Do You Remember Me?
10. No More, No Fear
11. Voodoo
12. BONUS: Mojamamasamafasa 

Zdroj: TS MusicServer