No a je to tu! Dlho očakávaný druhý album Zdenky Prednej uzrel svetlo sveta a nastal čas zúčtovania. Je totiž jasné, že po predošlom megaúspešnom debutovom projekte speváčky sa teraz všetci tešia na to, aká to bola pred rokom a pol náhoda a ako Zdenka pohorí.

No a je to tu! Dlho očakávaný druhý album Zdenky Prednej uzrel svetlo sveta a nastal čas zúčtovania. Je totiž jasné, že po predošlom megaúspešnom debutovom projekte speváčky sa teraz všetci tešia na to, aká to bola pred rokom a pol náhoda a ako Zdenka pohorí. Ibaže, a poviem to hneď na úvod, všetci neprajníci jednoducho odídu s dlhým nosom.

Druhý album Zdenky Prednej je totiž projekt, pri ktorom sa už nedá len tak jednoducho mrdnúť plecom a povedať si, že sa zadarilo. Zdenka totiž práve týmto projektom uzatvorila zúčtovanie, v ktorom jasne potvrdila, že jej prvý album, čo sa kvality týka, nebol náhodou, ale že speváčka má presnú predstavu o tom, čo chce. A vďaka tomu havo strčila do vrecka nielen svojich kolegov zo SuperStar, ale i mnohé domáce hudobné ikony.

Toľko pohody, koľko súka Zdenka na svojej novej platni som pohromade ešte neokúsil. Všetko to odštartoval úžasný singel Keď to nejde, ktorého okrasou je akordeón, ktorý vytvára v pesničke neopísateľnú atmosféru. Pohoda, ktorá sa hravo vyšplhala na najvyššie priečky hranosti a dovolím si tvrdiť, že chýba už iba krátky čas na to, aby táto pesnička zatrónila na najvyššom mieste v hitparáde hranosti. A to je stále iba začiatok.

Predná si totiž svojim novým albumom zarobila najmenej na jedenásť skvelých hitov, ktoré keby dostali priestor, tak jednoducho prevalcujú éter. Speváčkine „je mi to jedno“ je jednoducho cítiť z každej pesničky a práve vďaka tomu ten album znie tak úžasne, že sa dá počúvať dookola a jednoducho neomrzí. Hravo si získa poslucháča každou jednou skladbou, pričom v každej sa dá objavovať niečo, čo zaujme a prekvapí.

Oproti debutovej platni sa Zdenka posunula najmä vo zvuku. Album znie neuveriteľne sviežo, prevládajú na ňom veselé rytmické pesničky a Zdenka je stále výborná speváčka a hoci práve na tomto poli mierne stagnuje, je úžasné, že je vlastne tak dobrá speváčka, že sa vlastne už nemá ani kam posúvať. Dovolím si tvrdiť, že druhý album Zdenky Prednej naplní všetky očakávania, po ktorých od nej fanúšikovia dychtia.

Ak v niečom Zdenka urobila úžasné pokroky, tak sú to bezpochyby texty. Speváčka si opäť otextovala celý album a pri ich príprave sa posunula míľovými krokmi vpred. Už nie sú jemne povedané infantilné, no veľmi roztomilé ako to bolo na jej debute. Zdenka sa naučila hrať so slovíčkami, je na ne úžasne milá, roztopašná, no zároveň dospelá. Veľkým plusom celého projektu je fakt, že je celý naspievaný v slovenčine. Predná sa totiž nerúti závratnou rýchlosťou za svetovou kariérou, hoci som presvedčený, že keby mala povestnú štipku šťastia, tak sa jej neuveriteľne zadarí, ale predkladá sa svojim priaznivcom tak, aby jej jednoducho rozumeli, pochopili o čom spieva a dokázali s ňou splynúť v jedno.

Je jasné, že k príprave tohto albumu sa pristupovalo s najväčšou zodpovednosťou a z platne je to jednoducho cítiť. Jeden z najlepších, ak nie rovno najlepší slovenský projekt posledného obdobia. Jediné, čo mi prekáža, je mierne odstrašujúci „čokoládový“ booklet, ktorý v konečnom dôsledku asi nevyznel tak ako sa plánovalo. Ostatné je však v poriadku. A tak ako spieva Zdenka v jednej pesničke o pochúťke, na ktorej je závislá, je jasné, že ten, kto sa dostane k tejto platni bude s jej obsahom na tom rovnako. Zdenka Predná je však v prvom rade veľmi milá, chutná a neškodná závislosť.

Zdenku je možné považovať za najúspešnejšiu finalistku prvého kola súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Tak ako na prvom albume Sunny Day, i na novinke sa vo veľkej miere podieľa autorsky. Producentsky sa albumu ujal overený tím Creative Music House v spolupráci so Slávom Solovicom a Milanom Adamcom.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 45:32
Linky: www.zdenkapredna.sk, www.sonybmg.sk, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Máš sa rád   3:33
02. Som na nej závislá  3:34
03. Rosou    3:47
04. Letný tieň    3:54
05. Keď to nejde   3:12
06. Kam mám ísť?   3:23
07. Neviditeľná   3:38
08. 22:22    3:56
09. Ponad maky   3:25
10. V melónovom zrnku 3:59
11. Bežné veci   4:07
12. Vietor (m.a.t. edition) 4:38

Zdroj: TS MusicServer