Určite nebudú stáť na predvádzacích mólach, aj keď v dnešnej dobe je možné všetko. Za to však ich muzika je obrovským prekvapením.Naturally 7 je sedem pánov z New Yorku, ktorí spievajú výlučne a cappella: Roger Thomas, Dwight Stewart, Rod Eldridge, Garfield Buckley, Jamal Reed, Armand Hutton i Warren Thomas.

Určite nebudú stáť na predvádzacích mólach, aj keď v dnešnej dobe je možné všetko. Za to však ich muzika je obrovským prekvapením.
Naturally 7 je sedem pánov z New Yorku, ktorí spievajú výlučne a cappella: Roger Thomas, Dwight Stewart, Rod Eldridge, Garfield Buckley, Jamal Reed, Armand Hutton i Warren Thomas. Celá ich produkcia vzniká len za pomoci ich hlasov.

Speváci sa spolu poznajú už dlhé roky. Spoločne vyhrali už v roku 1999 súťaž skupín spievajúcich a cappella v New Yorku – NYC Harmony Sweeps Regionals a následne zvíťazili aj v krajskom finále tej istej súťaže v San Rafael. Od toho ich delil iba krok na podpísanie zmluvy s hudobným vydavateľstvom a už v roku 2000 sa na trhu objavil ich debutový album Non – Fiction. Vydanie platne promovala veľká šnúra koncertov, vďaka ktorej podpísali kontrakt z veľkým hudobným vydavateľstvom.

Od roku 2003, kedy dobyli hitparády s pesničkou Music Is The Key, čo bol duet s nemeckou speváčka Sarah Connor sa skupina presťahovala do Európy. Spočiatku vystupovali najmä v Nemecku, no neskôr získali veľkú popularitu aj vo Veľkej Británii, v Rakúsku, Švajčiarsku a Francúzsku, vo všetkých škandinávskych krajinách, ale aj v Maďarsku a Slovinsku.

V roku 2003 vydali album What Is It? A o rok neskôr sa predstavili s vynikajúcim vianočným projektom Christmas … It´s A Love Story. Na sklonku minulého roka vydali v Európe ďalší album, ktorý s amomentálne dostáva aj na náš trh, nazvaný Ready II Fly. Prvým singlom z neho sa stala skladba Feel It (In The Air Tonight), kedysi obrovský hit Phila Collinsa, ktorú Naturally 7 odeli do nového hudobného kabátu, ušitého z soulu a prvkov RnB. Druhou cover verziou na platni je pesničky speváčky Diany Ross Ain´t No Mountain High Enough.

Platňa ponúka osemnásť vynikajúcich skladieb, ktoré zabrali viac ako hodinu času. Opakujem, že všetky zvuky, rytmy aj beaty, basy, syntezátorové efekty a tiež soulové vokály vznikli na živo, výlučne za pomoci hlasov členov tejto formácie. Tento album by bol fantastický už aj vtedy, keby kvázi hudobné nástroje boli skutočné. Keďže však ide “iba o hlasy”, nemožne povedať nič iné, ibaže tento projekt je fantastický. Zaujímavosťou bezpochyby je, zvuk tamburíny napríklad chlapci vytvorili škrábaním kože na svojom tele. A podobných úletov by sa dalo nájsť ešte viac.

V priloženom booklete si môžete poprezerať tváre šikovných hudobníkov, ale dozviete najmä množstvo zaujímavých informácií o celom projekte, ktorý je vskutku geniálny.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: 68:49
Linky: www.naturallyseven.de, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Can Ya Feel It?
02. Open Your Eyes
03. Feel It (In The Air Tonight)
04. Harder Than That
05. How Could It Be?
06. Forever For You
07. Cool
08. Never
09. I Cant Doo Dat
10. 4Life
11. Tradition
12. Fly Baby
13. Let It Rain
14. What Im Lookin 4
15. New York
16. Comfort You
17. Close2Me
18. True Friends (And Family)

Zdroj: TS MusicServer