Trochu som pátral a zistil som. Kým to však rozbalím, tak sa musím priznať, že meno Ginuwine bolo pre mňa neznámou do momentu, kým sa mi do rúk nedostal jeho výber najväčších hitov.

Trochu som pátral a zistil som. Kým to však rozbalím, tak sa musím priznať, že meno Ginuwine bolo pre mňa neznámou do momentu, kým sa mi do rúk nedostal jeho výber najväčších hitov. Čo na tom, dostal ma na prvé počutie a to nebol problém, pretože to bolo veľmi príjemné počúvanie. Udivilo ma však, že človek, s ktorým som prišiel „do styku“ prvý raz má už album najväčších hitov.
Áno, dlhujem všetkým fanúšikom čiernej muziky veľké ospravedlnenie, pretože ako som sa následne dozvedel, tak Guniwine je uznávané meno hudobných žánrov soul a r´n´b´. Na svojom konte má osem radových albumov a na hudobnej scéne sa pohybuje, podľa dostupných informácií desať rokov. Úspešná kariéra.
Jeho pesničky, to sú zmyselné eposy o láske. S produkciou mu v mnohých pomohol Timbaland a tí, ktorí okrem neho počúvajú ešte aj R. Kellyho, či Babyfacea, musia byť jednoducho nadšení.
Večer, tlmené svetlo, najlepšie zo sviec, dobré víno a práve táto hudba. Romantika ako vyšitá. Príjemná hudba, texty o láske, romantický hlas. Prevažne to ponúka Ginuwine v šestnástich skladbách svojho výberového albumu. Pesničky, ktoré sú pri počúvaní známe a chytľavé a zanechávajú príjemný dojem.
Hudobne je album jednoducho dokonalý, nie je mu čo vytknúť. Vyšperková a čistá produkcia, ktorá spieva kvalitou.

Ginuwine, rodák z Washingtonu, bol ovplyvnený najmä hviezdami ako Prince, či Michael Jackson. Keď mal iba dvanásť, stal sa členom hip hopovej formácie Finesse Five a neskôr Physical Wonder. V roku 1996 si ho všimol Jodeci a po príchode do New Yorku sa ho ujal Timbaland. Nahrali track Pony a ten viedol k zmluve so Sony Music.
Nasledoval debutový album Ginuwine...The Bachelor. V roku 1999 vydal rovnako úspešnú dosku 100% Ginuwine. V 2001 vyšiel The Life a v 2003 The Senior s hitmi ako In Those Jeans a Hell Yeah. Za svoju desaťročnú kariéru spolupracoval s menami ako P.Diddy, Nas, ale aj Fat Joe.

Album najväčších hitov tohto speváka ponúka jeho skutočne najväčšie hity, vrátane osmičky skladieb, ktoré sa dostali do prvej desiatky prestížnej hitparády časopisu Bilboard.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 71:56
Linky: www.ginuwine.com, www.sonybmg.cz, www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
Holler
When Doves Cry
You Owe Me
Hell Yeah
Pony
In Those Jeans
So Anxious
Differences
Im In Love
Stingy
Whats So Different?
The Best Man I Can Be
Same Ol G
Just Because (Bryan Michael Cox Remix)
When We Make Love
Tell Me Do U Wanna

Zdroj: TS MusicServer