Groove Armada sa vracia s novým albumom nazvaným Soundboy Rock. Prvým singlom z platne sa stala pesnička Get Down, ktorá sa aj s dvoma remixami objavila na singli presne týždeň pred uvedením albumu.

Groove Armada sa vracia s novým albumom nazvaným Soundboy Rock. Prvým singlom z platne sa stala pesnička Get Down, ktorá sa aj s dvoma remixami objavila na singli presne týždeň pred uvedením albumu. K singlu je nakrútený i veľmi dobrý videoklip.

Piaty album britského dua je ďalším variantom na dobre známu tému. Či skôr dilemou na tému ako robiť tanečnú hudbu stále tak, aby sa dala ešte počúvať. Úloha to určite nie je ľahká, avšak Andy Cato a Tom Findlay vždy vedeli ako na to. Dôkazom toho bol ich štyri roky starý album Lovebox, ktorý si hneď po uvedení na trh získal srdcia fanúšikov klubovej hudby v celej Európe. Bola to vysoko postavená latka, ktorá sa prekonáva naozaj ťažko, avšak obaja páni sľubovali, že ich nasledujúci projekt bude ešte lepší.
Dokonca hovorili niečo o najlepšej platni v histórii skupiny. Silné slová, ktorým sa dá iba ťažko uveriť, avšak aktuálna platňa je dôkazom toho, že chlapci sa zbytočne nevystatovali.

Soundboy Rock je album plný zvukov a farieb, rozmanitých nástrojov. Aj vďaka tomu by sa väčšina z pätnástich pesničiek na tomto albume už čoskoro natrvalo zapíše do uší tanca chtivej populácie. Na platni kraľujú profesionálne a ľahko pripravené tanečné kompozície rôznych štýlov. Nechýba electro music, dancehall, hip hop, funky, ani chillout.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že v toľkých hudobných štýloch môže nastať nečakaný chaos, avšak dôležité je, že táto dvojica pochopila, že ak má byť hudba dobrá, musí sa dať počúvať. A to sa tento projekt jednoducho dá. Už prvý singel, houseová skladba Get Down je jednoznačne pesničkou, ku ktorej sa chce poslucháč vracať a jej nasadenie ako prvého singla bol výborný ťah. Podobný osud možno predpovedať i skladbe The Things We Could Share či pop rockovej skladbe Song 4 Mutya, nahraný spolu s členkou známych Sugababes Mutye Bueny.

Už po prvom počúvaní je jasné, že Soundboy Rock nebude najlepším albumom tejto skupiny, avšak je to album, ktorý sa opäť zapíše hrubým písmom do histórie tanečnej muziky. Takúto hudbu totiž nemusí milovať každý a milovníci skutočného umenia nad takouto produkciou asi mávnu iba rukou a navždy budú tvrdiť, že takáto projekcia neslúži na nič iné iba na zábavu. Avšak nikto tejto formácii nevyvráti fakt, že ich nový album je aj tak naozaj majstrovský.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 60:42

Linky: www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk 

Zoznam skladieb:
01. Hasta Luego Mr. Fab
02. Get Down
03. The Things We Could Share
04. Save My Soul
05. Whats Your Version?
06. Paris
07. Love Sweet Sound
08. The Girls Say
09. Lightsonic
10. Soundboy Rock
11. Drop That Thing
12. Song 4 Mutya (Out of Control)
13. From The Rooftops
14. See What You Get
15. Whats Your Version?

Zdroj: TS MusicServer