Tak a v tejto chvíli je už úplne jasné, že sa na trhu objavil hudobný nosič s hneď niekoľkými prívlastkami „naj“! Ono totiž najpočúvanejšie (nielen súkromné) rádio v našej domovine, vydáva prvú časť skladačky svojich najväčších a hlavne najhranejších hitov, ktorými si získali priazeň najväčšieho množstva poslucháčov.

Tak a v tejto chvíli je už úplne jasné, že sa na trhu objavil hudobný nosič s hneď niekoľkými prívlastkami „naj“! Ono totiž najpočúvanejšie (nielen súkromné) rádio v našej domovine, vydáva prvú časť skladačky svojich najväčších a hlavne najhranejších hitov, ktorými si získali priazeň najväčšieho množstva poslucháčov.

Preháňam? Možno trochu, avšak ako pozorný poslucháč, ktorý sleduje vývoj tohto rádia od jeho počiatkov, teda ak to dobre rátam, tak nejakých sedem rokov, si niečo také dovolím tvrdiť s čistým svedomím, pretože to, čo sa podarilo tomuto rádiu za obdobie jeho existencie, sa iným nepodarilo za dvojnásobne dlhý čas, alebo dokonca ani za celý život, ale to už som zamieril niekam úplne inam, než som mal v pláne.

Takže sa vráťme späť, kde je nutné dodať, že pri všetkých tých možných i nemožných aktivitách, ktoré spomínané rádio robí pre svojich poslucháčov, bol výber najhranejších skladieb z ich éteru len otázkou času. A faktom ostávajú dve veci. Aj keď je obdobných skladačiek na trhu viac než dosť, jedna, ktorá je navyše mimoriadne vydarená, sa medzi ne ešte vtesná. Navyše, X Hity so sebou prinášajú šestnásť hitov, ktoré oslovia určite nielen priaznivcov tohto rádia, ale aj ostatný muziky chtivý ľud. A ešte k tomu, X Hity si vďaka nezameniteľnému logu spomínaného rádia nespletiete so žiadnym iným samplerom.
A keďže sa na obale CD nachádza poradové číslo 01, dá sa logicky predpokladať, že táto edícia bude mať pokračovanie, takže verím, že bude rovnako dobré, rovnako hodnotné a s obdobným dizajnom, aby okrem skvelej muziky i esteticky dopĺňala zbierku diskografií v mnohých domácnostiach.

Čo je na tomto projekte natoľko zaujímavé, ak si odmyslím samotnú značku, ktorá je (aspoň pre mňa osobne) synonymom kvality? Samozrejme, šestnásť pesničiek, ktoré denne niekoľkokrát počujem z rozhlasových vĺn, avšak ani jedna z nich ma ešte neomrzela. A aj vďaka tomu sa stalo to, že X Hity sa dajú počúvať donekonečna bez toho, aby ste sa zbláznili a po druhej otočke to CD znechutene hodili do koša s tým, že sa to nedá počúvať stále dookola. Opak je pravdou.

Zatiaľ čo známe domáce hity (Zuzana Smatanová, Desmod, Tina, Robo Grigorov či Peha) striedajú známe svetové šlágre (Christina Aguilera, Westlife, P!nk a mnoho ďalších), toto CD so sebou prináša i jeden exkluzívny darček navyše, v podobe záverečnej skladby Mekyho Žbirku Skoro dospelá , ktorá vznikla vďaka výnimočnej stávke rádia so spevákom špeciálne pre toto rádio, následne pre tento projekt a ktorú minimálne do vydania Žbirkovho nového albumu nenájdete na žiadnom inom nosiči. O tom, že ide o skvelý hit, už hádam netreba ani hovoriť.

Ak by sa vám málilo produkcie najpočúvanejšieho rádia, a mali by ste chuť vidieť na živo také hviezdy ako IMT Smile, Meky Žbirka, Desmod, Vašo Patejdl, Hex, Tina, Peter Cmorík, Zuzana Smatanová, Peha, Peter Nagy, skupiny Vidiek, Polemic, či Gladiátor a to všetko korunované Zdenkou Prednou a najmä Anetou Langerovou, zastavte sa 22. a 23. júna na Zlatých Pieskoch v Bratislave, kde bude X Festival. Vstupenky sú už v predaji! No a potom, nepočúvajte ich...

Verím tomu, že sa pokračovanie X Hitov objaví na trhu ešte tento rok, odporučím snáď len maličkosť, pridať k pesničkám niekoľko vtipných hlášok najlepších moderátorov.

Vydavateľstvo: Forza Shop, 2007
Celkový čas: 59:19

Linky: www.expres.sk, www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. BOB SINCLAIR – Love Generation
02. CHRISTINA AGUILERA – Hurt
03. DESMOD – Zhorí všetko čo mám
04. SUNRISE AVENUE – Fairytale Gone Bad
05. ZUZANA SMATANOVÁ – Nekráčaj predo mnou
06. WESTLIFE – Total Eclipse Of The Heart
07. SHAKIRA feat. CARLOS SANTANA – Illegal
08. DAN BÁRTA – On My Head
09. KELLY CLARKSON – Breakaway
10. ROBO GRIGOROV – Povedzme
11. KIM WILDE – You Came 2006
12. TINA- Viem, že povieš áno
13. P!NK – Nobody Knows
14. PEHA – Renesancia
15. SHAYNE WARD – No Promises
16. MIRO ŽBIRKA – Skoro dospelá
 

Zdroj: TS MusicServer