Sir Elton John vydal v priebehu jediného polroka dva mimoriadne albumy. Samozrejme, vzhľadom na to, že jeden z nich je výberom jeho najväčších hitov, nemožno sa rozpisovať o jeho tvorivom potenciály, avšak dá sa skonštatovať, že oba albumy jednoznačne stoja za pozornosť.

Sir Elton John vydal v priebehu jediného polroka dva mimoriadne albumy. Samozrejme, vzhľadom na to, že jeden z nich je výberom jeho najväčších hitov, nemožno sa rozpisovať o jeho tvorivom potenciály, avšak dá sa skonštatovať, že oba albumy jednoznačne stoja za pozornosť.


The Captain And The Kid
Album The Captain And The Kid je pokračovaním albumu z roku 1975 Captain Fantastic And The Dirt Brown Cowboy. Neuveriteľných tridsať rokov potreboval spevák na to, aby sa opäť z chytľavého popu premenil na kovboja a ukázal, že sa ako majster sa cíti aj v inom hudobnom žánri. Hoci sú pesničky ladené mierne do country štýlu, aj tak v jedenástich piesňach na albume dominuje klavír a hlavne spevákovo zdarné umenie. Vrcholom zaujímavosti je mimoriadne vydarený boooklet. The Captain And The Kid je v poradí štyridsiatym štvrtým albumom britského speváka a rozpráva príbeh Eltona a Bernieho Taupina, producenta Eltonových hitov a doslova celej kariéry, snáď omnoho lepšie, než akákoľvek diskografia. Je to oslava nielen ich spoločného života, ale aj albumov, ktoré spolu natočili.
Celkový čas: 46:02

Zoznam skladieb:
01. Postcards From Richard Nixon
02. Just Like Noahs Ark
03. Wouldnt Have You Any Other Way (NYC)
04. Tinderbox
05. And The House Fell Down
06. Blues Never Fade Away
07. Bridge, The
08. I Must Have Lost It On The Wind
09. Old 67
10. Captain And The Kid, The

Rocket Man – The Definitive Hits
Elton John má tento rok jednoznačne dôvod na oslavu. Okrem toho, že oslavuje svoje šesťdesiate narodeniny, tak je to presne štyridsať rokov odvtedy, čo začal koncertovať. A pri tejto príležitosti si nadelil vskutku exkluzívny darček, ktorým však bezpochyby poteší najmä svojich priaznivcov. Spevák sa predstavuje prostredníctvom svojich sedemnástich najväčších hitov, ktoré si vybral sám a považuje ich vo svojej kariére za najdôležitejšie a najvydarenejšie. Album mapuje Eltona Johna od roku 1971 až po obdobie vyššie spomínaného albumu, z ktorého singel Tinderbox celú produkciu uzatvára. Medzi hviezdnymi skladbami nechýbajú ani pôvodná verzia skladby Candle In The Wind, Daniel, Crocodile Rock a mnoho ďalších hitov, ktoré dobyli svetové hitparády. Nechýba žiadna klasika, s ktorou sa pred časom predstavil i na bratislavskom koncerte. Album sa na náš trh dostáva i v špeciálnej regionálnej verzii (s tenším bookletom), ale v špeciálnej verzii s DVD, na ktorom spevák prináša množstvo videoklipov.
Celkový čas: 76:48

Zoznam skladieb:
01. Bennie and The Jets
02. Philadelphia Freedom
03. Daniel
04. Rocket Man
05. I Guess That’s Why You Call It Blues
06. Tiny Dancer
07. Don’t Let The Sun Go Down On Me
08. I Want Love
09. Candle In The Wind
10. Crocodile Rock
11. I’m Still Standing
12. Saturday Night’s Alright For Fighting
13. Your Song
14. Sorry Seems To Be The Hardest Word
15. Sacrifice
16. Goodbye Yellow Brick Road
17. Tinderbox

Linky: www.eltonjohn.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

Zdroj: TS MusicServer