Už nie sú chlapcami, avšak mužmi ešte tiež nie. Prestali však už byť začiatočníkmi, no do umeleckej zrelosti im ešte nejaká tá etapa chýba.

Už nie sú chlapcami, avšak mužmi ešte tiež nie. Prestali však už byť začiatočníkmi, no do umeleckej zrelosti im ešte nejaká tá etapa chýba. Čo však nič nemení na veci, že minimálne polovica nového albumu skupiny Linkin Park, Minutes To Midnight, je kvalitatívne hodná úspechu v svetových hitparádach. Linkin Park vydávajú svoj nový album po štyroch rokoch od jeho predchodcu.

Možno tento album nevyznieva ako ucelený celok, avšak jeho budúcnosť je jasná. Fanúšikovia tejto kalifornskej kapely sa po štyroch rokoch dočkali nového materiálu, prostredníctvom ktorého kapela zhrnula dohromady všetko, čo sa v poslednej dekáde udialo v ich hudobnom žánri. Niet pochýb o tom, že práve táto rôznorodosť, vďaka ktorej tento projekt absolútne nenudí, zaujme fanúšikov a snáď aj odbornú kritiku.

Mnohí síce platni vytýkajú, že neprináša nič nové, že väčšina pesničiek je iba kópiou hitov iných kapiel, od ktorých si mali Linkin park brať inšpiráciu, ale v konečnom dôsledku tento projekt znie veľmi dobre Linkin Park nim dokazujú svoje kvality a to, že na hudobnej scéne majú stále svoje miesto.
Ak by aj na týchto rečiach bolo niečo pravdy, faktom tiež je, že medzi dvanástimi pesničkami sa bezpochyby nájde niekoľko hitov, v ktorých Linkin Park skutočne znejú ako Linkin park. Či už v skladbe Bleed It Out, alebo Given Up. A tie sú jasným dôkazom toho, že táto kapela má potenciál na skladanie hitov a že to aj vedia. Snáď to v budúcnosti ešte viac dokážu a presvedčia o tom verejnosť. Možno už na budúcom albume.

Linkin Park: Ako skupina začínali svoju existenciu v Kalifornii, avšak Chester bol posledným prijatým členom skupiny. Mike mu pri jeho 23. narodeninách zavolal a spýtal sa ho, že keď je len z polovice taký dobrý ako spieva, berie ho. A tak sa to začalo. Chester inak pochádza z Pheonixu v Arizone a do skupiny sa dostal tak, že odpovedal na inzerát skupiny vtedy ešte Xero (Super Xero). So svojou manželkou Samanthou sa vzali na Halloween 1996 a majú spolu synčeka Dravena Sebastiena Benningtona (meno má po postave z filmu Vrana podľa hlavného predstaviteľa ktorý tam vstal z mŕtvych), ktorý sa narodil 19.4.2002. So Samanthou sa rozviedol niekedy v roku 2004, pretože v roku 2005 už bol s Talindou Bentley. Majú spolu tiež syna, volá sa Tyler Lee.
Skupina začínala v malom štúdiu v spálni Mika Shinodu, v ktorej s Bradom nahrali v roku 1996 prvý materiál skupiny. Vtedy sa ešte volali Xero. Brad Delson a Mike Shinoda spolu chodili do školy, kde spoznali bubeníka Roba Bourdona. S Joem Hahnom sa Mike zoznámil na Pasadena Art College, kde študoval grafický dizajn. Basista David Farrell bol Bradovým spolubývajúcim na internáte. Spevák Chester Bennington začal robiť nahrávky už ako 16. ročný.

Linkin Park debutoval albumom Hybrid Theory (pôvodne to mal byť aj názov skupiny). Piesne z neho boli v remixovanej verzii použité na albume Reanimation. Ich nasledujúci album, napriek tomu, že obsahuje sotva 36 minút materiálu, prijali srdečne fanúšikovia, ako aj kritika. Koncertný album Live in Texas, ktorý vydali v roku 2004 mal ukázať, že skupina nie je výlučne štúdiová, nebol jednoznačne hodnotený. Jedni mu vyčítajú málo originálnu interpretáciu, nezaujímavé dialógy s publikom a komercializáciu. Iní (hlavne fanúšikovia skupiny) obracajú pozornosť na jeho živelnosť a „power“. Skupina má veľa oddaných fanúšikov, ako aj zarytých nepriateľov (týmto sa nepáči, ako oni tvrdia, že skupina je zameraná na komerciu).


Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: 43:28

Linky: www.linkinpark.com, www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Wake
02. Given Up
03. Leave Out All The Rest
04. Bleed It Out
05. Shadow Of The Day
06. What I’ve Done
07. Hands Held High
08. No More Sorrow
09. Valentine’s Day
10. In Between
11. In Pieces
12. The Little Things Give You Away

Diskografia:
• Hybrid Theory EP (1998)
• Hybrid Theory (2000)
• Reanimation (2002)
• Meteora (2003)
• Live in Texas (2003)
• Splitting the DNA (2003)
• Collision Course (2004)
• Minutes to midnight (2007)
 

Zdroj: TS MusicServer