Podtitul „Najväčšie slovenské hity“ k tejto hudobnej skladačke právom patrí. Už pred niekoľkými rokmi, pri vydaní s poradovým číslom jeden, bolo jasné, že zámer je výborný a navyše vydavateľstvo prišlo s nápadom mapovať domácu produkciu v čase, keď to nikto nerobil.

Podtitul „Najväčšie slovenské hity“ k tejto hudobnej skladačke právom patrí. Už pred niekoľkými rokmi, pri vydaní s poradovým číslom jeden, bolo jasné, že zámer je výborný a navyše vydavateľstvo prišlo s nápadom mapovať domácu produkciu v čase, keď to nikto nerobil. Aspoň teda nie v takom rozsahu, že CD je zložené výlučne z domácej produkcie. V prípade SK Hitov je to tak a už po piaty raz sa zdá, že to má význam, zmysel i spotrebiteľa. A navyše, tento raz sa zdá, že s rastúcim číslom rastie i samotná kvalita tohto projektu, pretože ten s číslom 5 je vydarený.

Album SK Hity 5 prináša zmes osemnástich skladieb, ktoré sa dajú rozdeliť na dve časti. V tej prvej nájdete šestnásť aktuálnych slovenských hitov, ktoré sa objavujú momentálne v éteri, prípadne v ňom dominovali pred krátkym časom. Album otvára stále aktuálny singel kapely Desmod Zhorí všetko čo mám, pokračuje staršou, no stále výbornou titulnou skladbou z ostatného albumu skupiny Peha Deň medzi nedeľou a pondelkom, pričom úvod vrcholí horúcim singlom skupiny IMT Smile Niekto ako kráľ.
Minuloročný sólový album Pavla Haberu mapuje mimoriadne vydarený singel Ako láva, za ktorým nasleduje ďalšia hitparádová „pecka“ v podaní formácie Horkýže Slíže, ktorým sa s pesničkou RnB Soul podarilo prevalcovať aj hitparády v susedných Čechách. Objav tohto roku, kapela Komajota ponúka svoj úspešný hit Ráno v novinách a skupina Gladiátor pesničku 33 rokov.

Výber následne spestrí dokonalý ženský hlas speváčky Tiny a v jej podaní aktuálna vec Blízko teba. Nechýba ani formácia PS s pesničkou Poviem ti, ani chlapský duet Kulyho z Desmodu a kapely Metropolis, Mlyny. Príjemným prekvapením je zaradenie singlu Shine z aktuálneho, interkontinentálneho albumu Jany Kirschner.
Zastúpená je i formácia No Name, nechýba Marián Čekovský, kapela Para ponúka svoj aktuálny singel Abstinent, nasleduje formácia U.K.N.D. a novinkovú časť uzatvára nový zjav vydavateľstva, mladučká speváčka Kristina, o ktorej vraj ešte budeme počuť.
Záver albumu patrí dvom nezabudnuteľným archívnym nahrávkam v podaní Roba Grigorova (Pocta Majakovskému) a duetu Mekyho Žbirku a Mariky Gombitovej (V slepých uličkách). Salva kvality na záver iba korunuje kvality tohto hudobného výberu.

Ak máte chuť na kvalitnú domácu produkciu, navštívte cez víkend 20. – 22. júla prvý ročník Šírava Festu na Zemplínskej Šírave, kde sa počas troch dní určite doslova ukojíte na kvante nielen domácich interpretov. Určite to bude stáť za to.

Vydavateľstvo: H.o.M.E. Production, 2007
Celkový čas: 65:53

Linky: www.homeproduction.sk, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. DESMOD – Zhorí všetko čo mám
02. PEHA – Deň medzi nedeľou a pondelkom
03. IMT SMILE – Niekto ako kráľ
04. PAVOL HABERA – Ako láva
05. HORKÝŽE SLÍŽE – R n´B soul
06. KOMAJOTA – Ráno v novinách
07. GLADIATOR – 33 rokov
08. TINA – Blízko teba
09. P.S. - Poviem ti
10. METROPOLIS &# KULY – Mlyny
11. JANA KIRSCHNER – Shine
12. NO NAME – Medzi blokmi
13. MARIÁN ČEKOVSKÝ – Mohla by byť z toho aj láska
14. PARA – Abstinent
15. U.K.N.D – Vedľa teba
16. KRISTINA feat. OPAK /AMO/ - Som tvoja
Bonus:
17. ROBO GRIGOROV – Pocta Majakovskému
18. MIRO ŽBIRKA a MARIKA GOMBITOVÁ – V slepých uličkách

Zdroj: TS MusicServer