Kým si zvyknem na to ako sa vlastne píše ten ich názov, tak prejde asi poriadne dlhý čas. Veľmi krátko mi však trvalo, kým sa mi tvorba tejto formácie vryla pod kožu.

Kým si zvyknem na to ako sa vlastne píše ten ich názov, tak prejde asi poriadne dlhý čas. Veľmi krátko mi však trvalo, kým sa mi tvorba tejto formácie vryla pod kožu. Ak hľadáte ideálny album na leto, tak debutový album formácie Ska2tonics je bezpochyby tým pravým orechovým. Nudiť sa nebudete.

Žáner ska sa v našich zemepisných šírkach uchytil najmä vďaka inej kapele, ktorej tvorivý potenciál sa posunul už niekam inam. Avšak Ska2tonics prichádzajú s pohodou veselou muzičkou, veselými textami a od samotného začiatku to na poslucháča pumpujú plnými dávkami až do konca mimoriadne vydarenej platne.
Hneď z kraja sa bezpochyby zamilujete do ich Mačiatka, ale samotný úvod tejto platne je jednoducho fenomenálny, či už vďaka pesničke Mafia, alebo titulnej sKatastrofa, ktorú strieda vynikajúca Kto vie kam. A takto by som mohol pokračovať až po dvanástu pesničku mimoriadne vydarenej platne.

sKatastrofa je mimoriadne vydarený hudobný projekt, ktorý je dôkazom toho, že slovenská populárna hudba ešte ani náhodou nie je za zenitom. Výhodou je, že dominujú slovenské texty a tie anglické som zachytil iba dva. Na letné diskotéky sa prostredníctvom tohto albumu rúti dvanásť nádejných hitov.

O skupine:
Skupina vznikla v roku 1999 s tým že bude hrať punkovú hudbu. Stretli sa basgitarista (Maco), ktorý nikdy nedržal basgitaru, bubeník (Maťo), ktorý nikdy nehral na bicie a gitarista (Vlado), ktorý dávnejšie hral metal. Vzali sme Maťovho bratranca Tomáša, ktorý hral na gitare a nedokázal hrať pre neho komplikovaný punk, vedel hrať len ska a aj to zle. Bol to náš kamarát a preto sme začali hrať ska. Medzičasom sa nám prestriedali členovia skupiny a z pôvodnej zostavy zostali už len Maťo a Vlado.

O hudbe:
Vplyvom džamajského, amerického a novodobého ska, kombinovaného rockovou hudbou hráme pestrú a tanečnú zmes vhodnú na riadne vybúrenie prebytočnej energie publika rôzneho veku. Máme odohraných približne 250 koncertov na Slovensku, v Čechách, Rakúsku, Maďarsku a dokonca aj Srbsku. Jediným mínusom tejto zostavy je fakt, že ešte nemáme žiadny album, čo ale nebráni šíreniu našej hudby. Ponahrávali sme už dovedna štyri demá z ktorých sú úkážky aj na tejto webovej stránke. Ako každá skupina aj my máme najradšej keď môžeme stáť zoči-voči publiku a spoločne s Vami sa pretancovať nocou.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: 39:24
Linky: www.ska2tonics.sk, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

ZOZNAM SKLADIEB:
01.Mafia
02.Mačiatko
03.(s)Katastrofa
04.Kto vie kam
05.Bsrs
06.Strach
07.Glorious Hepcat
08.Skúšam
09.Zadná Miestnosť
10.Rudy
11.Viva La Rico
12.Vlnky, Palmy

Zdroj: TS MusicServer