Najnovší, ôsmy štúdiový album kapely Korn, ktorá nedávno koncertovala i na Slovensku, nemá názov. Untitled je len akési formálne označenie názvu, ktorý by ste darmo hľadali na prebale celého projektu.

Najnovší, ôsmy štúdiový album kapely Korn, ktorá nedávno koncertovala i na Slovensku, nemá názov. Untitled je len akési formálne označenie názvu, ktorý by ste darmo hľadali na prebale celého projektu. Avšak hoci ôsmy album skupiny Korn nemá názov, pozornosť si bezpochyby vyslúži inými vecami.

Na produkcii celého diela sa podieľal Atticus Ross, človek, ktorý už predtým spolupracoval s kapelou Korn, ale i formáciou Nine Inch Nails. Samotná formácia vysvetľuje, že albumu nedali meno z vlastnej vôle. Podľa nich ide o hudbu bez hraníc a svojim fanúšikom aj preto dali šancu k tomu, aby si ten album nazývali ako chcú, podľa vlastného uváženia, vlastnej vôle.
Život albumu odštartoval singlom Evolution, ktorý hovorí o ľudskej rase, o tom, že jej vývoj zastal už dávno a neuveriteľne veľa máme spoločného s opicami, z ktorých sme mali vzísť. Pesničku sprevádza veľmi zaujímavý videoklip.
Avšak na tomto albume je veľmi veľa zaujímavého. Ak už obídeme fakt, že ide o album bez názvu, čo väčšinou praktikujú debutujúci umelci, zaujímavý je už na prvý pohľad samotný obal platne, ktorá je akousi zlúčeninou divokého umenia s viditeľnými prvkami práce Hieronyma Bosha. V tomto duchu sa následne nesie i v regionálnej verzii veľmi jednoduchý, no na druhej strane veľmi silný booklet vytlačený na výkresovom papieri.
V znení Hieronyma Bosha sa nesie i úvodné dvojminútové intro, ktoré bude fanúšikov tejto kapely bezpochyby šokovať. Znie v ňom klavír, tóny hudby dávno minulej, dávnej, zabudnutej. Príjemný začiatok, ktorý poslucháča veľmi rýchlo obalí do množstva otázok o tom ako bude tento projekt pokračovať.
Odpoveď poznáme. Po bezduchom a zbytočnom a tiež uspávajúcom Unplugget projekte prichádza nateraz Korn s hutnými gitarovými skladbami, ktoré jednoznačne nadchnú fanúšikov takejto muziky. A v takejto tónine to pokračuje až po koniec albumu. Niektoré skladby sú viac melodickejšie, no ani jedna nestráca svoj rockovo metalový reef. Niektoré sú hutné natoľko, že hľadať v nich melodickosť by bolo zbytočné.

V konečnom dôsledku je však nový album formácie Korn jasným dôkazom toho, že táto kapela má vo svojom žánri na hudobnom poli ešte čo povedať a ich autorský potenciál ešte nedostal zelenú. Zvlášť po nevydarenom predošlom projekte je ich novinka jasným dôkazom toho, že Korn stále vedia dokázať ako sa robí poriadna živá muzika.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: 48:47
Linky: www.korn.com, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Intro
02. Starting Over
03. Bitch We Got A Problem
04. Evolution
05. Hold On
06. Kiss
07. Do What They Say
08. Ever Be
09. Love and Luxury
10. Innocent Bystander
11. Killing
12. Hushabye
13. I Will Protect You

Zdroj: TS MusicServer