Toto dielo sa dá bez mihnutia oka označiť za album roka. Platňa Siempre síce už vyšla pred nejakým časom, avšak v tomto prípade ide o tak hodnotné dielo, ktoré jednoznačne prežije svoju dobu.

Toto dielo sa dá bez mihnutia oka označiť za album roka. Platňa Siempre síce už vyšla pred nejakým časom, avšak v tomto prípade ide o tak hodnotné dielo, ktoré jednoznačne prežije svoju dobu. Bohužiaľ, pesničky týchto pánov sa len veľmi ťažko objavia v nejakom komerčnom éteri, pretože sú totálne nekomerčné, luxusne umelecké a dokonalé.

Štvorica pánov, skrývajúca sa pod značkou Il Divo sú vlastne školení speváci, ktorých spoločná kariéra odštartovala v roku 2005 a od toho času majú na svojom konte štyri albumy. Okrem dvoch radových aj jeden vianočný špeciál a aktuálnu novinku. Ich pesničky sú v prevažnej miere veľmi dobré známe populárne hity, v ktorých štvorica spája populárnu hudbu s tou vážnou. Druhú polovicu ich repertoáru tvoria klasické perly vážnej hudby v ich prevedení.

Štvoricu sympatických spevákov mali celkom nedávno možnosť vidieť aj šťastlivci celkom neďaleko Bratislavy. Boli totiž hosťami na nedávnom koncerte Barbry Streisand vo Viedne, kde predviedli bravúrny výkon, ktorý bol dôkazom toho, že tejto partii spevákov to ide aj na živo, nielen z platní.

Ich album Siempre je len ďalším dôkazom ich kvalít. Platňa, pri ktorej počúvaní mrazí, album, ktorý je jednoducho jedinečný. A je úplne jedno, či speváci spievajú známe populárne piesne ako Nights In White Satin (u nás známa skôr v prevedení Lucie Bílej pod názvom Noc je jak satén), Without You (legendárnu hitovku dnešnej generácii známu v podaní Mariah Carey), či filmovú skladbu Bryana Adamsa Have You Ever Really Loved A Woman, alebo sa púšťajú do klasických skladieb. Vrcholom albumu je bonusová skladba Somewhere, ktorú na viedenskom koncerte zaspievali v duete s Barbrou Streisand, no albume si vystačili aj bez hviezdnej dámy.

O spojenie populárnej a vážnej hudby sa už pokúsilo niekoľko interpretov, v tomto žánri žiaril najmä taliansky operný spevák Andrea Bocelli, ktorého ponímanie tohto spojenia sa však čoskoro stalo komerčnou záležitosťou. V prípade Il Divo ide ešte stále o umenie, ktoré rozdávajú zo srdca a plnými priehrštiami.
Siempre je album, na ktorý sa jednoducho nezabúda a raz a navždy sa stane neoddeliteľnou súčasťou diskografií každého milovníka kvalitnej muziky,

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 44:14


Linky: www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
1. Nights In White Satin (Notte Di Luce)
3. Without You (Desde El Dia Que Te Fuiste)
4. Come Primavera
5. Have You Ever Loved A Woman (Un Regalo Que Te Dio La Vida)
6. La Vida Sin Amor
7. Una Noche
8. You Raise Me Up (Por Ti Sere)
9. Tell That To My Heart (Amor Venme A Buscar)
10. Musica
11. Somewhere (Bonus Track)

Zdroj: TS MusicServer