The Heart Of Everything je názov nového albumu holandskej metalovej formácie Within Temptation. Sharon den Adel a skupina pripravili jedenásť rockových skladieb, z ktorých skladba The Howling bola použitá v počítačovej hre Chronicles Of Spellborn.

The Heart Of Everything je názov nového albumu holandskej metalovej formácie Within Temptation. Sharon den Adel a skupina pripravili jedenásť rockových skladieb, z ktorých skladba The Howling bola použitá v počítačovej hre Chronicles Of Spellborn.
Singlom, ktorý promuje celý projekt sa stala skladba What Have You Done, nahraná v spolupráci so spevákom skupiny Life Of Agony, Keithom Caputom. Za hudobnú produkciu albumu nesie zodpovednosť Danielle Gibson, ktorý s kapelou spolupracoval už aj na predchádzajúcich platniach. O konečný mix sa nakoniec postaral Stefan Glaumann, ktorý spolupracoval aj s kapelou Rammstein. Kapela plánuje prezentovať svoj nový album aj formou amerického turné.
Ťažko povedať, nakoľko tento album osloví tých, ktorým je určený – teda fanúšikov heavy metalu. Skôr sa bojím toho, že tisícky tých, ktorí holdujú tomuto žánru budú sklamaní. Kapele v žiadnom prípade nemožno odoprieť profesionálny prístup k svojej práci a už po prvom vypočutí si platne The Heart Of Everything je jasné, že ide o kus poctivej práce. Tak po stránke kompozičnej, speváckej, ako aj tvorivej. Kapelka výborne hrá, speváčka spieva nad rámec svojich možností, počúva sa to jedenkrát vcelku dobre, ale nakoniec tomu, tak ako aj v predchádzajúcich prípadoch chýba život. Formácii Within Temptation nemožno odoprieť, že z gýču svojho žánru dokázali vyťažiť maximum, avšak donekonečna sa tomu veriť nedá, nech sú ich fanúšikovia akokoľvek povoľní. Napriek tomu všetkému si však dovolím tvrdiť, že práve ich fanúšikovia si cestu k tejto platni nájdu a projekt sa bude predávať ako čerstvé rožky.
Kapela sa rozhodla promovať album formou amerického turné, ako hostia istej formácie. Je však jasné, že tam budú mať nemalé problémy. Najnovší album už nie je tak výrazný ako ich predchádzajúce projekty a navyše holandská formácia má pramálo spoločné s gotickým rockom, ktorý je momentálne za oceánom v kurze. Kapela má totiž bližšie k európskemu poslucháčovi, než k tomu americkému a tu môžu nastať komplikácie.
Ďalším problémom sú siahodlhé hudobné kompozície, keď niektoré skladby trvajú viac ako päť minút, začínajú unavovať, zvlášť, keď sa ich línia nesie na jednej vlne a to začína časom unavovať. Zbytočné hudobné sóla celý projekt viac umŕtvujú, než by ho oživovali. A práve pre takéto „drobnosti“ by si kapela mala dbať viac už zabehnutého fanúšika, než hľadať nového tam, kde je neúspech, či úspech s veľkými ťažkosťami ľahko predvídateľný.
The Heart Of Everything sa počúvať dá, no fanúšikovia a pravdepodobne aj radoví poslucháči od tejto platne čakali oveľa viac.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 57:12
Linky: www.within-temptation.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. The Howling
02. What Have You Done (feat. Keith CAPUTO)
03. Frozen
04. Our Solemn Hour
05. The Heart Of Everything
06. Hand Of Sorrow
07. The Cross
08. Final Destination
09. All I Need
10. The Truth Beneath The Rose
11. Forgiven

Zdroj: TS MusicServer