Začiatkom leta mal premiéru jediný premiérový singel na tejto skladačke najväčších hitov skupiny Garbage. Išlo o skladbu Tell Me Where It Hurts.

Začiatkom leta mal premiéru jediný premiérový singel na tejto skladačke najväčších hitov skupiny Garbage. Išlo o skladbu Tell Me Where It Hurts. Presne podľa plánov sa do obchodov dostali dve verzie tohto albumu. Dva CD nosiče, pričom na prvom nájdete všetky ťažiskové hity tejto formácie a na dvojke sa budete tešiť z remixov ich skladieb, ktoré pripravili tí najuznávanejší tvorcovia mixov. Pre absolútnych fanúšikov je k dispozícii aj trojdisková verzia, pričom tretí disk je vlastne DVD, na ktorom nájdete videoklipy Shirley Manson a jej spolupracovníkov.

Skupina zložená zo speváčky Shirley Manson a troch pánov, pričom šéfom kapely je producent Nirvany zažila svoje najväčšie úspechy v druhej polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia. Na svojom konte majú štyri radové albumy, ktoré sa predávali v miliónových nákladoch, zhruba desiatku hitov, ktoré sa tešili z dobrých umiestnení v hitparádach a jednu pesničku, ktorá sa stala ťažiskovou pre film o Jamesovi Bondovi. Album Absolute Garbage je sumárom ich najväčších úspechov.

Za najúspešnejšie obdobie svojej kariéry môže kapela Garbage bezpochyby považovať jej začiatok. Hneď prvé dva albumy priniesli desiatku úspešných singlov, z ktorých sa zrodili štyri megahity (Only Happy When It Rains, Stupid Girl, I Think Im Paranoid a Push It). Kapela sa od začiatku svojej kariéry hudobne pohrávala s melodickým rockom a melancholickým popom. To všetko bolo vždy nádherne a chutne oflambované akousi neopísateľnou elektronikou, ktorá z ich muziky robila niečo výnimočné. Popularita skupiny naberala na obrátkach.

So svojimi koncertmi obišli doslova celú zemeguľu, od Ázie až po Ameriku a všade sa stretávali len s kladnými ohlasmi. Ich pesničky dvakrát využili filmári do silných kino hitov. Okrem spomínaného Jamesa Bonda sa ich produkcia objavila i ako ťažisková skladba filmu Romeo a Julia s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe.

Po druhom albume však akoby nastal nejaký útlm. Kapela sa snažila čerpať z toho, čo fanúšikov tak oslovilo na prvých dvoch platniach. Zákony šoubiznisu sú však neúprosné a priaznivci kapely jednoducho neuverili tomu, že ide o niečo iné, než o nekonečné používanie vlastných motívov. Nasledujúce dve platne, ktoré zároveň uzatvárajú dekádu radových albumov tejto formácie sa už nestretli s tak obrovským úspechom zo strany publika. Svedčí o tom aj fakt, že z nich ledva vzišlo dohromady päť priemerne úspešných singlov.

Štvrtý radový album Beautifulgarbage vyšiel v roku 2001 a hoci nemožno povedať, že by bol zapadol prachom, nebol ani tou povestnou štartovacou strelu znovuzrodenia. Skôr naopak. Po tomto projekte sa kapela na šesť rokov stiahla do úzadia a žila zo svojich predošlých úspechov.

Toto obdobie momentálne mapuje veľmi vydarená skladačka Absolute Garbage, ktorá (samozrejme) predstavuje kapelu v tom najlepšom svetle. Ostáva už iba dostať odpoveď na otázku, či je táto výberovka to posledné, čo kapela svojim fanúšikom ponúkla, alebo je to pripomenutie toho najlepšieho pred povestným znovuzrodením. Čas ukáže.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: CD1: 72:23, CD2: 63:25


Linky: www.garbage.com, www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
DISC 1:
01. Vow
02. Queer
03. Only Happy When It Rains
04. Stupid Girl
05. Milk
06. #1 Crush
07. Push It
08. I Think Im Paranoid
09. Special
10. When I Grow Up
11. You Look So Fine
12. World Is Not Enough
13. Cherry Lips
14. Shut Your Mouth
15. Why Do You Love Me
16. Bleed Like Me
17. Tell Me Where It Hurts
18. Its All Over But The Crying
DISC 2:
01. World Is Not Enough - (UNKLE remix)
02. When I Grow Up - (Kagz Kooner remix)
03. Special - (Brothers In Rhythm)
04. Breaking Up The Girl - (Timo Maas remix)
05. Milk - (Massive Attack remix)
06. Cherry Lips - (Roger Sanchez remix)
07. Androgyny - (Felix Da Housecat remix)
08. Queer - (Rabbit In The Moon remix)
09. Paranoid - (Crystal Method mix)
10. Stupid Girl - (Todd Terry remix)
11. You Look So Fine - (Fun Lovin Criminals remix)
12. Push It - (Boom Boom Satellites mix)
13. Bad Boyfriend - (Garbage remix)

Zdroj: TS MusicServer