Po štyroch rokoch sa fanúšikovia dočkali - večne zasnení Škóti vydali nový album. Po miernom sklamaní z 12 Memories boli očakávania skôr opatrné.

Partia okolo Francisa Healyho si opäť pripravila rýmy na "cry" alebo prípadne "crying" a pustila sa do nahrávania nového materiálu. Výsledok určite nespustí revolúciu, čo sa ale od neho ani neočakáva, keďže Travis už aj tak nenápadne vydláždil cestu k sláve kapelám ako Coldplay alebo Keane.

Takže hneď po pustení prvého songu sa ocitnete s typickej travisovskej nálade že "síce nie som moc cool, ale zato som celkom hepy, lebo mne stačí že slnko svieti a obloha je modrá" a podobne. Všetky songy majú nevtieravé mélódie, stredné tempo, ale nie veľmi tvrdé, pohodové vybrnkávanie a fistulu ťahajúcu sa až k nebesám. Z týchto najviac vynikajú 'Selfish Jean' s takým retro-soundom a 'Big Chair' s aspoň trochu výraznejšou rytmikou. Album obsahuje aj kolaboráciu s KT Tunstall, ale kebyže to tam nenapíšu tak si tie jej vokály v pozadí ani nevšimnem.

Celkovo ide o album, ktorý nikoho neurazí a ktorý nikto nebude nenávidieť. Dokonca sa nájdu chvíle, kedy práve táto Travisovská pohodička padne akurát. Ale po pár mesiacoch už ani nebudete vedieť, kde to CD resp. tie legálne stiahnuté MP3-ky máte.

1. "3 Times and You Lose" – 4:14
2. "Selfish Jean" – 4:00
3. "Closer" – 4:00
4. "Big Chair" – 4:07
5. "Battleships" – 4:11
6. "Eyes Wide Open" – 2:59
7. "My Eyes" – 4:08
8. "One Night" – 4:00
9. "Under the Moonlight" (feat. KT Tunstall) – 4:00
10. "Out in Space" – 3:35
11. "Colder" – 4:06
12. "New Amsterdam" – 2:37
13. "Sailing Away" (hidden bonus track) – 3:31

Recenzent: Filip Tichý