Crystal Visions ... The Very Best Of Stevie Nicks je rekapitulačný album sólovej kariéry speváčky, ktorú poznáme predovšetkým zo skupiny Fleetwood Mac.

Crystal Visions ... The Very Best Of Stevie Nicks je rekapitulačný album sólovej kariéry speváčky, ktorú poznáme predovšetkým zo skupiny Fleetwood Mac. Na výberovom albume sa objavili také legendárne skladby ako Sorcerer, If Anyone Falls In Love, či Talk To Me a mnohé ďalšie.

Mimoriadne vydarená výberovka speváčky známej kapely. A hoci sa v zozname pesničiek na tomto albume objavili i pesničky jej domovskej kapely v mierne upravených verziách, práve tento krok pôsobí trochu rozporuplno. Celkový dojem z výborného albumu to však nepokazí a výber sólových pesničiek tejto Američanky z toho albumu robí výnimočný projekt. Ak náhodou niekto doteraz nepoznal tvorbu tejto skvelej speváčky, tak tento výber je skvelým prvým krokom k jej poznaniu.

A hoci už bolo na trhu podobných Best Of výberov Stevie Nicks niekoľko, tento je bezpochyby najlepší. Navyše, platňa vychádza i v špeciálnej edícii, zabalená vo veľmi kvalitnom papierovom digipacku, s bookletom doplneným o doteraz nepublikované fotografie Herberta Worthingtona. Na samotných diskoch nájdete kresby samotnej speváčky. Prvý disk je doplnený o niekoľko koncertných nahrávok.
Špeciálna edícia ďalej obsahuje DVD, ktorý prináša všetky sólové videoklipy Stevie Nicks, vrátane doteraz veľmi ťažko dostupnej prvej verzie skladby Stand Back. Nechýba ani bohatý, obsažný a hodnotný dokument z príprav tohto nosiča.

Album sprevádza poslucháča érou tejto výnimočnej speváčky od konca sedemdesiatych rokov, cez zvukovo hravo rozpoznateľné roky osemdesiate, až po začiatok nového milénia. Dohromady šestnásť skladieb na prvom disku, ktoré dokonale ozrejmia tvorbutejto americkej hudobníčky.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: CD: 56:22, DVD: cca 90. minút

Linky: www.nicksfix.com, www.forzashop.sk, www.anarchy.sk


Zoznam skladieb:
CD
01. Edge Of Seventeen
02. I Can´t Wait
03. Sorcerer
004. If Anyone Falls In Love
05. Stop Draggin´ My Heart Around (z Tomem Pettym)
06. Silver Springs (Fleetwood Mac original version)
07. Dreams - Deep Dish version
08. Rhiannon (Live)
09. Rooms On Fire
10. Talk To Me
11. Landslide (Live z Melbourne Symphony Orch.)
12. Stand Back
13. Has Anyone Ever Written Anything For You
14. Planets Of The Universe
15. Rock And Roll (Live)
16. Leather And Lace (z Donem Henleyem)
17. Edge Of Seventeen (Live z Melbourne Symphony Orch.)
DVD
19. Stop Draggin My Heart Around (z Tomem Pettym)
20. Edge Of Seventeen
21. Stand Back (Scarlett version)
22. Stand Back
23. If Anyone Falls In Love
24. Talk To Me
25. I Can´t Wait
26. Rooms On Fire
27. Whole Lotta Trouble
28. Sometimes It´s A Bitch
29. Blue Denim
30. Everyday Sorcerer (z Sheryl Crow)

Zdroj: TS MusicServer