Edícia lacných CD z vydavateľstva Sony BMG Music Entertainment sa dočkala svojho druhého pokračovania. Ide o regulárne albumy, v drvivej miere o výbery najväčších hitov najvychytenejších zahraničných interpretov tohto vydavateľstva, zabalených do papierových obalov, bez bookletu, avšak obsahovo veľmi bohatých.

Edícia lacných CD z vydavateľstva Sony BMG Music Entertainment sa dočkala svojho druhého pokračovania. Ide o regulárne albumy, v drvivej miere o výbery najväčších hitov najvychytenejších zahraničných interpretov tohto vydavateľstva, zabalených do papierových obalov, bez bookletu, avšak obsahovo veľmi bohatých. V druhej sérii sa fanúšikovia dočkajú temer tridsiatky takto vydávaných titulov rôznych žánrov, medzi ktorými si bezpochyby nájdete toho svojho umelca.
Jedným z nich je Wyclef Jean, ktorý ešte v tomto roku ohlásil aj regulárny nový album a tak je jeho výber najväčších hitov, čo by sumarizácia jeho doterajšej kariéry, navyše za veľmi lukratívnu cenu, iste výborným nápadom. A stačí sa iba jedným očkom pozrieť na obsah tohto albumu a je jasné, že jeho kúpa je skvelý nápad.

Meno Wyclef Jean u nás zarezonovalo najmä v spojení s formáciou Fugees, ktorej bol kedysi súčasťou a s ktorou navštívil aj Slovensko, v rámci koncertného turné, pred dvomi rokmi v Bratislave. Aj tu už však zazneli i pesničky jeho sólovej kariéry, ktorá je rovnako úspešná a bohatá na hity, ako aj to veci, ktoré robil pre iných umelcov.
Wyclef Jean je totiž vyhľadávaných producentom, jeho meno je akousi zárukou kvality a hádam najviac to všetci pochopia, keď sa povie, že robil aj nové veci pre Whitney Houston, vďaka ktorým dievča ešte prežilo svoje posledné záchvevy slávy.
Avšak šestnásť pesničiek na tejto skladačke najväčších hitov Wyclefa Jeana (a jeden bonus z čias formácie Fugees) je jasným dôkazom toho, že i sólová kariéra tohto muža je nabitá hitmi, ktoré sú nesmrteľné.

Wyclef Jean je známy tým, že dokáže v hudbe vyčarovať nemožné, spojiť hip hop s funky, s čiernou muzikou a dokonca aj tanečnú hudbu povzniesť na umenie. Príliš rôznorodý záber na jedného človeka? Na prvý pohľad sa to tak môže javiť, avšak Wyclef Jean si dokázal vždy naraz poradiť s viacerými hudobnými žánrami a vždy z týchto spojení vyčaroval hit.
Skladby ako Perfect Gentleman, či 911, ktoré sa na prvé počutie zdajú byť tým najjednoduchším, čo tento chlap stvoril, sú v konečnom dôsledku krkolomnou skladačkou hudobného puzzle, ktoré v konečnom dôsledku vytvorilo nádherný obrazec. Obe valcovali hitparády a stali sa nesmrteľnými.
No a potom sú tu ešte coververzie skladieb ako Knockin´On Heavens Door, či Guantanamera, ktoré práve vďaka Wyclefovi dostali ďalší rozmer a stali sa ešte nesmrteľnejšími.

Edícia lacných CD zahraničných interpretov zo Sony BMG sa rozrástla o ďalších súrodencov, ktorým bezpochyby treba venovať pozornosť, pretože to stojí za to. Cena i obsah sú jednoducho lukratívne.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 72:29

Linky: www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01.Ghetto Religion (Ft R.Kelly)
02.We Trying To Stay Alive (Ft John Forte &# Pras)
03.Perfect Gentleman
04.911 (Ft Mary J Blige)
05.Gone Til November (Ft Canibus)
06.Guantanamera (Ft Celia Cruz & Lauryn Hill)
07.Hey Girl (Ft Ayesha & Papa Don)
08.It Doesnt Matter (Ft The Rock & M.Sedeck)
09.Anything Can Happen
10.Thug Angels
11.Gunpowder
12.Knocking On Heavens Door
13.Runaway (Ft Earth Wind & Fire)
14.Wish You Were Here
15.To All The Girls
16.Two Wrongs (Ft Claudette Ortiz Of City High)
17.No Woman No Cry (Fugees)
 

Zdroj: TS MusicServer