Sú späť, majú na trhu svoj druhý album a po úspechu toho prvého, aj touto skladačkou dynamických hitov dokazujú, že nie sú žiadnou sezónnou záležitosťou, ale stále majú čo povedať súčasnému poslucháčovi.

Sú späť, majú na trhu svoj druhý album a po úspechu toho prvého, aj touto skladačkou dynamických hitov dokazujú, že nie sú žiadnou sezónnou záležitosťou, ale stále majú čo povedať súčasnému poslucháčovi.
Krátko na to, ako sa v hitparádach udomácnil ich aktuálny singel Vayamos Companeros, sa na trhu objavil aj ich druhý album Frenetica, ktorým sa postarali o slušný rozruch v hudobných vodách. Dvanásť energických skladieb s prázdninovou atmosférou a úžasnými rytmami zjavne dokazuje, že táto štvorica nie je iba záležitosťou jednej sezóny a jedného hitu.

Marquess to potvrdzujú už svojou dvojročnou činnosťou, počas ktorej sa im podarilo očariť najmä poslucháčov v španielsky hovoriacich krajinách. V tomto spevavom jazyku sú totiž všetky ich hity a naďalej mu ostávajú verní. Nezávislosť každého zo štvorice, hoci sú pod hudbou i textami podpísaní ako celok, robí z ich albumu koncepčnú záležitosť. Ako perly na šnúrke sú na albume naviazané pesničky so španielskou a latinskoamerickou atmosférou a väčšina z nich sú hitmi na prvé počutie.

Album vznikal na Malorce, v dedinskej vile, kde štúdio vzniklo priamo v strede obývačky a nahrávalo sa v kuchyni, pretože tam vraj bola zvlášť dobrá akustika. Na platni sa pracovalo zakaždým, keď mala kapela nejaký nápad a bolo jedno, či to bolo pred raňajkami, alebo neskoro v noci. Album vznikal v absolútnej pohode a celý vyznieva ako pohodové momenty, ako keď ráno sedíte pri káve a prvej cigarete, netrápia vás žiadne stresy, nemáte žiadne plány, len sa vykecávate s priateľmi. Absolútna pohoda.
Hudobníci však priznávajú, že napriek pohode okolia, medzi nimi občas poriadne zaiskrilo. To najmä vtedy, keď prišli dohady o tom, či album bude, alebo nebude úspešný, pričom neúspech si nedokázali pripustiť. S myšlienkou o ňom sa rozlúčili až v momente, keď mali hotový prvý singel z platne Vayamos Companeros, pri ktorom sa uistili, že to by mohol byť hit, vďaka ktorému budú úspešní. A naozaj to tak bolo, ich vízie sa naplnili doslova do písmena a do bodky.

Album formácie Marquess prináša poslucháčom i remix ich veľkého hitu z debutovej platne, nazvaného El Temperamento a k tomu jedenásť ďalších skvelých pesničiek, ktoré, ak už nestihli zarezonovať počas horúceho leta, tak bezpochyby rozveselia tieto pochmúrne upršané dni.
Formácia Marquess totiž nie je jednou z tých, ktoré by zaujali poslucháčky svojim vzhľadom, hoci na to majú všetky dispozície, ale zaujmú hlavne spevom a svojou hudobnou produkciou, ktorá je, skôr než prvoplánovo komerčná, viac srdečne veselá. A to sa cení. Kapele sa v súčasnosti mimoriadne darí aj v nemecky hovoriacich krajinách a ich album si na našich internetových obchodoch zoženiete za mimoriadne výhodnú cenu.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: 41:48

Linky: www.marquess-music.com, www.forzashop.sk, www.anarchy.sk


Zoznam skladieb:
01. Manana
02. Vayamos Companeros
03. En Espana
04. You And Not Tokio
05. No Importa
06. El Temperamento
07. La Discoteca
08. Puerto De La Noche
09. Radio Incredible
10. Todo Bien Mariha
11. Lo Siento Y Adios
12. Dave Ti Porta

Zdroj: TS MusicServer