Kto je Kristina?

Kto je Kristina? Keď som ju počul pred letom po prvý raz, zachytil som hlášku, že je to mladá speváčka, o ktorej ešte budeme počuť. Práve vtedy prezentovala svoj prvý singel Som tvoja a na pódiu predviedla i nejakú tú skladbu navyše. Prítomných opúšťala s otázkou v hlave, kedy sa toto dievča opäť objaví?
I Dunajom už pretieklo pomerne dosť vody a o Kristine je zatiaľ ticho. Hoci je na nepredajnom singli spomenutá i internetová adresa, kde by sa poslucháč mohol o speváčke dozvedieť viac, má smolu. Jednoducho nefunguje. A tak sa možno z Kristiny vytešovať zatiaľ iba z jediného singla.

A v tejto chvíli je to škoda. Mám totiž pocit, že celkom šikovná a talentovaná speváčka na istý čas premrhala svoje obdobie. Momentálne totiž prebieha súťaž plná nových talentov a idolov, ktoré opäť na pol roka prevalcujú slovenský hudobný biznis a scénu, takže akýkoľvek nový zjav tu momentálne nemá príliš veľké šance na úspech.
Škoda. Speváčok je na hudobnej scéne u nás ešte stále málo, a každý nový objav je akýmsi, hoci i malým, prínosom. Možno si niekto povie, že takýchto mladíc s jednou pesničkou, jedným videoklipom na jedinej hudobnej televízii na Slovensku a s veselou vizážou tu už bolo viac než dosť a ako rýchlo zasvietili, tak rýchlo zhasli.
Niečo pravdy na tom samozrejme je, avšak pri počúvaní tej jedinej skladby na jedinom singli mám stále pocit, že Kristina je akási iná. Samozrejme, rovnako divoká ako všetky jej rovesníčky, ale z toho sa dá vyrásť. Avšak v tejto mladej slečne je niečo viac. Má akúsi iskru navyše, ktorá mnohým našim speváčkam chýba.

Samozrejme, neporovnávam ju so stálicami, ale trebárs so slečnami, ktoré vzišli už zo spomínanej súťaže a akosi sa za nimi zľahla zem. Možno je to tým, že Kristina chytila svoje šťastie za pačesy na tom správnom mieste a k publiku sa vrhla s Opakom za chrbtom. Pre tých, ktorí by netušili, tak Opak je jedným hip hopových pojmov na Slovensku.
A práve on hosťuje v skladbe Som tvoja a do viac tanečnej, než raperskej pesničky prináša niečo viac. A nielen z marketingového pohľadu, keďže hip hop momentálne dominuje hudobnej scéne. Ide tu hlavne o to, že možno inak tuctová pesnička dostáva iný podtón, sviežejší nádych a v konečnom dôsledku dokáže osloviť viac ľudí.

Samozrejme, jedna lastovička ešte jar nikdy neurobila a je veľmi ťažké odhadovať, akým smerom sa Kristina poberie v budúcnosti. A v časoch, keď rádiá hrajú skôr preverenú domácu tvorbu a v televíziách absentujú hitparády, bude jej prerod na hviezdu veľmi ťažký. Len budúcnosť ukáže, či sa s týmito faktami dokáže poriadne pobiť, či na to bude mať dosť síl. Pretože talentu na to má dosť.

Vydavateľstvo: Home Production, 2007
Celkový čas: 08:00 (vrátane videoklipu)

Linky: www.homeproduction.sk, www.kristina-music.sk


Zoznam skladieb:
Som tvoja
01. Radio Edit
02. Instrumental
03. Video

Zdroj: TS MusicServer