Už druhý album škótskej speváčky KT Tunstall uviedol do sveta singel Hold On. Rocková speváčka sa pri uvedení albumu na trh priznala, že k jeho príprave pristupovala s najväčšou možnou mierou zodpovednosti, pretože úspech predchádzajúcej platne bol pre ňu zaväzujúci a chcela ju prekonať.

Už druhý album škótskej speváčky KT Tunstall uviedol do sveta singel Hold On. Rocková speváčka sa pri uvedení albumu na trh priznala, že k jeho príprave pristupovala s najväčšou možnou mierou zodpovednosti, pretože úspech predchádzajúcej platne bol pre ňu zaväzujúci a chcela ju prekonať. Či sa jej to podarilo, pesničkami plnokrvného rocku, avšak tiež inšpirovanými džezom, či popom, ukáže čas.
Ťažko povedať, že by jej prípade išlo o hudobnú revolúciu tak, ako to nepriamo sama predpovedala, ale album je to nad očakávanie dobrý.
O to, aby sa o nej písalo ako o KT požiadala sama, z dôvodu, aby si ju nikto nezamieňal z Katie Melau, hoci treba uznať, že je to málo pravdepodobne, keďže na rozdiel od Gruzinky znie KT oveľa živelnejšie. Aj keď nie až tak živelne, ako to zapovedala a zvlášť, keď inšpiráciou k jej novým skladbám boli pesničky od Arctic Monkeys, Bloc Party, či The Killers.

Drastic Fantastic je zbierkou príjemných pop rockových melódií, ktoré sú natoľko rozdielne, že nuda nikomu pri ich počúvaní nehrozí. Nechýbajú srdcervúce slaďáky, pesničky s akustickou gitarou, či sláčikovým orchestrom, nechýbajú rockové vypaľovačky, ale ani skladba, ktorá má veľmi blízko ku country.
Album sa počúva veľmi dobre, pretože speváčka ním dokazuje, že v každom z menovaných žánrov sa cíti ako ryba vo vode a zároveň, že je výborná speváčka. Spev má jednoducho v krvi.

Ale či to mohlo dopadnúť inak v prípade speváčky, ktorej speváckym vzorom je Ella Fitzgerald, a ktorá za najlepší album v histórii hudby považuje platňu Davida Bowieho Honky Dory?

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Linky: www.kttunstall.com, www.emimusic.cz, www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
01 Little Favours
02 If Only
03 White Bird
04 Funnyman
05 Hold On
06 Hopeless
07 I Dont Want You Now
08 Saving My Face
09 Beauty Of Uncertainty
10 Someday Soon
11 Paper Aeroplane

Zdroj: TS MusicServer