Na hudobnej scéne ju registrujeme od roku 1989. Od tých čias získala trikrát cenu Grammy a neuveriteľných osemkrát cenu Juno (najväčšie hudobné ocenenie v Kanade).

Na hudobnej scéne ju registrujeme od roku 1989. Od tých čias získala trikrát cenu Grammy a neuveriteľných osemkrát cenu Juno (najväčšie hudobné ocenenie v Kanade). Na konte má viac ako desiatku albumov a doma v kanade je absolútnou hviezdou.
Pred rokom prišla s nápadom vydať album vianočných skladieb, ktorý nazvala netradične Wintersong, teda „zimná pieseň“, vďaka čomu bez pátosového slovíčka Christmas prišla na trh s albumom vianočných skladieb, na ktorého obale je odetá do tak ľahkých šiat, že jej v nich musí byť zima aj doma pri krbe, nielen v zasneženej krajine, po ktorej sa v nich akože prechádza.

Vráťme sa ale k samotnému albumu, kvôli ktorému sa speváčka popasovala aj autorské práva na pesničku Johna Lennona Happy Xmas (War Is Over), pričom pri jej nahrávaní speváčka využila kvality zboru svojho rodného mesta, teda kanadského Vancouveru.
Na album sa tiež dostal reemake skladby Joni Mitchell, skladba River, ale tiež vianočné klasiky ako Have Yourself A Merry Little Christmas, Silent Night, či The First Noel / Mary Mary.

Platňa mala svoju premiéru pred minuloročnými Vianocami a doma v kanade sa stala obrovským hitom. A nielen tam, samozrejme sa o ňu zaujímali i ostatné frankofónne krajiny, no úspech si vyslúžila aj na teréne iných krajín.
Album nahraný pri príležitosti sviatkov Božieho narodenia prináša v konečnom zúčtovaní dvanásť skladieb, ktoré sa nahrávali v kanadskom Vencouveri. K spomínaným skladbám, teda k vianočným pesničkách hviezd ako John Lennon, či Joni Mitchell a ku klasickým vianočným songom si ešte môžete pripočítať titulnú skladbu Wintersong, ktorá je pôvodná, a ktorú speváčka napísala špeciálne pre tento album.

V konečnom zúčtovaní nemožno zabudnúť ani na hostí, ktorí sa na albume objavili, konkrétne Diana Krall (hrá na klavír v skladbe Christmas Time Is Here), a tiež Kanaďan Jim Creegan yo skupiny Barenaked Ladies.
V čase, keď sa vianočné albumy stávajú vynútenou komerčnou záležitosťou, ktorá zvyšuje zisky vydavateľstiev, je veľmi príjemné zistiť, že si pustíte vianočný album, ktorý je na prvé počutie robený zo srdca. Platňa vznikala dva roky, čo je v konečnom dôsledku počuť, a ten dlhý čas je pre speváčku, no najmä pre poslucháča odmenený fantastickým projektom, ktorý môže znieť od novembra do januára bez prestávky a určite neomrzí.

Fantastická hudba, dokonalý spev, nádherná súhra, dokonalé ladenie, to všetko má projekt, ktorý sa vám na prvý pohľad môže zdať obsahovo známy, no po jeho vypočutí prídete na to, že takéto Vianoce ste ešte nemali. Klobúk dolu, pretože pri počúvaní tejto platne vám určite zima nebude.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 45:45

Linky: www.sarahmcmclachlan.com, www.sonybmg.cz

Zoznam skladieb:
01. Happy Xmas
02. What Child Is This?
03. River
04. Wintersong
05. I´ll Be Home For Christmas
06. O Little Town Of Bethlehem
07. The Fisrt Noel / Mary Mary
08. Silnmet Night
09. Song For A Winter´s Nightä
10. Have Yourself A Merry Little Christmas
11. In The Bleak Mid - Winter
12. Christmas Time Is Here

Zdroj: TS MusicServer