Doba návratu nastala aj pre speváka Seala. A, ako sa zdá, presne tak, ako avizoval, je to návrat k jeho začiatkom. Aspoň podľa pilotného singla z jeho nového albumu, ktorý dostal názov Amazing.

Doba návratu nastala aj pre speváka Seala. A, ako sa zdá, presne tak, ako avizoval, je to návrat k jeho začiatkom. Aspoň podľa pilotného singla z jeho nového albumu, ktorý dostal názov Amazing.
Počiatok Sealovej kariéry si mnohí pamätajú v podobe pesničky Killer, ktorá svojho času opantala diskotéky a na svoju dobu to bol fantastický moderný tanečný hit. Postupom času však spevák bodoval s prevažne pomalými skladbami a takéto pesničky napĺňali aj jeho platne.

Vydaním výberu najväčších hitov a koncertného albumu však akoby Seal uzavrel jednu etapu svojho umeleckého života a prichádza späť znovuzrodený. Singel Amazing je jasným dôkazom toho, že je opäť v najlepšej forme.

Amazing je veľmi kvalitná a príjemná tanečná skladba, ktorá spĺňa všetky atribúty moderného hitu, ktorý nebude mať absolútne žiadny problém opantať hitparády po celom svete. Okrem dokonalej muziky, ktorá je oveľa živšia, než čokoľvek, čo v ostatnom čase Seal robil, spevák v pesničke dokazuje, že je rovnako výborný spevák, ktorý vie nádherne frázovať, dokáže pritlačiť v tom najsprávnejšom momente, a vybuchuje na miestach, kde to od neho čaká nielen stály fanúšik, ale i náhodný poslucháč, ktorý má zjavnú predstavu o dobrom a kvalitnom hite.

V trojminútovej rádiovej verzii skladby Amazing dokáže Seal rozohrať maximum na tak krátkej ploche a ani na chvíľu nedáva poslucháčovi príležitosť, aby sa pri počúvaní tejto skladby nudil, či dokonca nad ňou mávol rukou.

Oficiálny singel následne ponúka ďalšie tri verzie skladby Amazing, pričom ide o remixy, pod ktoré sa podpísali skutočné esá tohto druhu hudobného umenia. Thin White Duke Remix má sedem minút a je pod ním podpísaný Stuart Price, ktorý je jedným z producentov celého albumu a svoje umenie dokazuje aj v tejto skvelej tanečnej podobe.

Nasleduje Kaskade Remix a za ním najdlhšia verzia pesničky v podobe Bill Hamel Vocal Mix z pera Billa Hamela a Kevina Scheonbohma, ktorí spoločne dokázali pripraviť verziu, ktorá dostáva poslucháča do tranzu.

Avšak to je prípad každej z verzií na tomto mimoriadne vydarenom singli. Ani jedna z pesničiek nie je ničím podobná tej druhej (samozrejme, ak upustím od základného motívu). Každý z týchto hudobných nápadov dokáže žiť svojim životom a je jasné, že Seal je najlepšej ceste k úspešnému návratu na scénu.
Album System, z ktorého skladba pochádza, sa v týchto dňoch dostáva na trh.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: 25:47

Linky: www.seal.com


Zoznam skladieb:
Amazing
01. Original Version
02. Thin White Duke Remix
03. Kaskade remix
04. Bill Hamel Vocal Mix

Zdroj: TS MusicServer