Ďalší výborný tip na vianočný darček, ktorý vám okrem veľmi špecifickej a kvalitnej muziky prináša aj prehľad českou filmovou hudbou.Paralelne s albumom najväčších muzikálových hitov sa na trh dostáva totiž i album filmových melódií, ktoré rezonovali v českých filmoch posledných rokov a zarezonovali natoľko, že sa z nich stali hity vhodné povšimnutia.

Ďalší výborný tip na vianočný darček, ktorý vám okrem veľmi špecifickej a kvalitnej muziky prináša aj prehľad českou filmovou hudbou.
Paralelne s albumom najväčších muzikálových hitov sa na trh dostáva totiž i album filmových melódií, ktoré rezonovali v českých filmoch posledných rokov a zarezonovali natoľko, že sa z nich stali hity vhodné povšimnutia.

Celú kompiláciu otvára rokmi preverený hit skupiny Buty Jedno ráno, ktorý sa v inovovanej verzii objavil vo filme Tajnosti a na jeho novej verzii sa podieľal aj Slovák Noro Červenák. Film i interpreti majú na albume ešte jedno zastúpenie v podobe skladby Tango a zaručujem vám, že tieto slovensko - české verzie oboch skladieb sa vám budú bezpochyby páčiť.
Na platni ďalej nemôže chýbať David Kraus, ktorý hudobne exceloval vo filme Účastníci zájazdu a nasleduje obrovský hit Dana Bártu z filmu Snowboarďáci. Skladbu On My Head zaznamenali aj za hranicami našich vlastí a stal sa z nej celkom úspešný európsky hit, ktorý v rádiách rezonuje dodnes.
V zostave filmových melódií si dovolím upozorniť ešte na dve pesničky z filmového muzikálu Daniela Landu Kvaska, v ktorých okrem samotného autora exceluje najmä Lucie Vondráčková, ktorá si vo filme zahrala jednu z hlavných úloh.
No a potom je tu ešte Radúza, ktorá zas bravúrne zaspievala vo filme Kráska v nesnázích, pričom na tejto skladačke je zastúpená titulnou skladbou.
A to som si dovolil upozorniť iba na hity, ktoré rezonovali v éteri, alebo zapôsobili na mňa osobne. Album však prináša i pohľad na filmy ako Rafťáci, Ro©k podvraťákov. Pánska jazda, či Pusinky, z ktorých posledne menovaný bude mať v slovenských kinách premiéru koncom roka. V každom z nich sa objavila skladba, ktorá má právo na samostatný život a zaradenie na takúto exkluzívnu skladačku.

Album Filmové hity ani v najmenšom nenudí, prináša prehľad toho najlepšieho a to je na albume uložené tak, aby nadchol každého poslucháča. Navyše, nech vás nezmätie jednoduchý booklet a nízka cena. Tá je len ďalším úžasným bonusom k tomu všetkému, čo na tomto výbornom albume dostanete.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 57:04

Linky: www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk, www.anarchy.sk


Zoznam skladieb:
Jedno ráno - NORO ČEVENÁK A BUTY (Tajnosti)
Nevinná - DAVID KRAUS (Účastníci zájezdu)
On My Head - DANIEL BÁRTA (Snowboarďáci)
Jdou - LUCIE VONDRÁČKOVÁ, DANIEL LANDA (Kvaska)
Jednou větou - VIKTOR DYK (Bestiář)
Move (Demo) - VIKTOR DYK (Ro(c)k podvraťáků)
Účastníci zájezdu - ORCHESTRÁLNÍ (Účastníci zájezdu)
Nic není napořád - MICHAL MALÁTNÝ (Pánská jízda)
Ecstasy Of Amsterdam - PHOTOLAB (Pusinky)
We All - DANIEL BÁRTA (Rafťáci)
Tango - NORO ČEVENÁK A BUTY (Tajnosti)
Epilog - ORCHESTRÁLNÍ (Bestiář)
Sunday, Monday - PHOTOLAB (Pusinky)
Kráska v nesnázích - RADŮZA (Kráska v nesnázích)
Kočka - RADEK PASTRŇÁK A BUTY (Tajnosti)
Touha - DANIEL LANDA (Kvaska)

Zdroj: TS MusicServer