Keby som mal písať Ježiškovi a prosiť ho o vianočný darček, alebo darčeky, tak by na zozname určite nechýbalo toto CD. Nech si kto chce, čo chce vraví, ale Eros Ramazzotti je legenda.

Keby som mal písať Ježiškovi a prosiť ho o vianočný darček, alebo darčeky, tak by na zozname určite nechýbalo toto CD. Nech si kto chce, čo chce vraví, ale Eros Ramazzotti je legenda.
Nie, nemienim pátrať po tom, koľko rokov je tento temperamentný Talian na hudobnej scéne. Celkom isto však viem, že to bol jeden z vyvolených, ktorého pesničky zneli v našom jedinom rádiu aj za čias hlbokej totality a bol jedným z mála, ktorý v tom rádiu nespieval po slovensky, ani po česky.
A to sú už naozaj dlhé roky. A ani napriek tomu sa mi ešte Eros nezunoval. Práve naopak. Pred poloprázdnym zimným štadiónom v Bratislave dokázal urobiť bravúrnu šou, ale to už je tiež pekných pár rokov späť. Na svojom konte má niečo viac ako desiatku radových albumov, v poslednom čase sa preslávil duetami s vychytenými hviezdami (Tina Turner, Cher, Anastacia, Joe Cocker, Andrea Bocelli, či najnovšie Ricky Martin) a svoju doterajšiu kariéru mapuje absolútne dokonalým výberom najväčších hitov.

A keďže Ramazzotti už na trhu jednu výberovku najväčších hitov má, chlapec (či skôr už ujo) si veľmi dobre uvedomoval, že ak má prísť na trh s ďalšou, musí byť iná, výnimočná, že musí na nej prekvapiť aj niečím iným, než nastajlovanými fotografiami, na ktorých, ako povedala moja sesternica, napriek veku, vyzerá veľmi sexy.
Na celom tomto úžasnom komplete som nepochopil jedinú vec, a tou sú výpočty matematických rovníc, ktoré, predpokladám vychádzajú z názvu celého kompletu, ale to je vec, ktorou sa netreba zbytočne zapodievať. Dôležitý je obsah, a ten je bezchybný. Skôr však, než prejdeme k jednotlivým kapitolám tohto diela, treba povedať, že Ramazzotiho výberovka vyšla v niekoľkých verziách, ako klasické CD, ako CD s dvoma nosičmi, ale aj ako komplet troch nosičov, pričom tým posledným je DVD. Ježiško bol tento raz skutočne štedrý a doprial mi kompletku a tú odporúčam aj vám.

Na prvom CD prináša spevák viac ako desiatku svojich veľkých hitov v pôvodnej verzii. Nechýba skutočne žiadny, nechýba ani jeden singel, ani jeden duet a ako bonus Ramazzotti pridáva aj niekoľko noviniek, vrátane aktuálne singla, duetu s Ricky Martinom Non Siamo Soli. V tomto prípade naozaj niet čo stratiť.

Pre fanúšika tohto speváka je však omnoho vzácnejší druhý album, ktorý skladačka zabalená v obale z tvrdého papiera a obalená plastovou krabičkou ponúka. Spevák tu totiž nasúkal neuveriteľných sedemnásť skladieb a povedal si, že ak už v poslednom čase uspel ako spevák duetov, bude v tom pokračovať. A tak svoje najväčšie hity prearanžoval a k spolupráci také mená ako Wyclef Jean, Santana, Pat Leonard, ale i London Session Orchestra. Buďte si istý, že každý zo zúčastnených priniesol do známych skladieb kus seba a mnohé pesničky vás prekvapia svojou novou podobou. Klobúk dolu. Ramazzotti už po druhý raz naplnil časovú stopu CD do prasknutia a maximálne kvalitne.

Na treťom disku, ktorým je DVD nájdete trinásť úžasných videoklipov, ktoré mapujú kariéru tohto Taliana od začiatku až po posledný album. Bohužiaľ, v tomto prípade duet s Ricky Martinom chýba.
Niet čo dodať. Ide o dokonalý projekt, ktorý dokazuje, že Ramazzotti je ešte stále v úžasnej forme.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: CD1: 78:34, CD2: 79:53, DVD: cca 70. min.

Linky: www.ramazzotti.com, www.sonybmg.cz. www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
CD 1:
Non Siamo Soli
Terra Promessa
Una Storia Importante
Un Cuore Con Le Ali
Adesso Tu
Se Bastasse Una Canzone
Cose Della Vita (Cant Stop Thinking Of You)
UnAltra Te
Favola
LAurora
Piu Bella Cosa
Piu Che Puoi
Non Ti Prometto Niente
I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)
La Nostra Vita
Ci Parliamo Da Grandi
Dove Si Nascondono Gli Angeli
Il Tempo Tra Di Noi
CD 2:
Adesso Tu with Gian Piero Reverberi &# London Session Orchestra
Cose Che Ho Visto
Musica E with Gian Piero Reverberi & London Session Orchestra
Dolce Barbara featuring Dado Moroni
Taxi Story eaturing Jon Spencer
Cose Della Vita
LAurora
Piu Bella Cosa
Dove CE Musica featuring Steve Vai
E Ancor Mi Chiedo with Gian Piero Reverberi &London Session Orchestra
Fuoco Nel Fuoco featuring Carlos Santana
LOmbra Del Gigante
Il Buio Ha I Tuoi Occhi featuring Rhythm del Mundo
Un Attimo Di Pace featuring Take 6
UnEmozione Per Sempre featuring The Chieftains
Solo Ieri with Gian Piero Reverberi & London Session Orchestra
Esta Pasando Noviembre (Sta Passando Novembre) featuring Amaja from La Oreja De Van Gogh
DVD:
EROS BEST VIDEOS
13 video clips

Zdroj: TS MusicServer