Finalista druhej SuperStar Matej Koreň si zvolil veľmi osobitý a svojský spôsob „vkrádania“ sa na hudobný trh. Aj vďaka schopným ľuďom zo svojho okolia pochopil, že nie je najnutnejšie sa okamžite dostaviť s hotovým albumom (z ktorého však má Matej podľa mojich informácií hotovú viac než polovicu).

Finalista druhej SuperStar Matej Koreň si zvolil veľmi osobitý a svojský spôsob „vkrádania“ sa na hudobný trh. Aj vďaka schopným ľuďom zo svojho okolia pochopil, že nie je najnutnejšie sa okamžite dostaviť s hotovým albumom (z ktorého však má Matej podľa mojich informácií hotovú viac než polovicu). Zvlášť v tomto predvianočnom období, kedy je trh zaplavený novinkami, by to nebolo vhodné riešenie.

A tak sa Koreň pomaly, ale isto predstavuje svojim fanúšikom prostredníctvom jednotlivých singlov. Po debutovom Mohla by si , ktorý sa niesol v country štýle a autorom hudby bol Robo Grigorov, šokuje (a veľmi príjemne) Matej tento raz razantnou zmenou hudobného žánru. Navyše, spevák si sám zložil hudbu i text a v tejto rovine by sa mala niesť aj jeho ďalšia tvorba.
Matej Koreň sa v pesničke Hľadá sa láska plaví na vlnách pokojných vôd a svojim fanúšikom predstavuje príjemný ležérny slaďák. Pesničku, ku ktorej si napísal veľmi sympatický a zrozumiteľný text. Pri jej počúvaní navyše nenadobudnete pocit, že ide iba o ďalší zbytočný produkt, pretože Koreň hravo presviedča, že je aj kvalitným spevákom.

Zmena štýlu, ktorú Matej nastolil bude pre mnohých potešením. Ak jeho prvotina bola v country duchu a mnohí mu v tomto žánri nedávali veľké šance na úspech, tento singel je dôkazom toho, že Koreň sa mieni pohybovať v úplne inom žánri. A plavba po pokojných vlnách popu môže prínosom pre neho samotného, ako aj pre slovenský pop všeobecne. Jeho nový singel je toho dôkazom.

Bohužiaľ, singel s touto pesničkou je nepredajný. Dostáva sa do rúk výlučne do rádií, v ktorých rukách je jeho ďalší osud. Keď sa zahľadím na obaly oboch produktov, tak mi to príde trochu ľúto, pretože v koreňovom prípade ide o akúsi sériu, edíciu s rovnakým motívom a spracovaním fotografií, čo je bezpochyby ideálny produkt pre zberateľov hudobných nosičov.

Ak je skladba Hľadá sa láska predzvesťou ďalšej obdobnej tvorby tohto sympatického mladíka, som presvedčený, že v dohľadnej dobe ešte o ňom budeme počuť a všetko nasvedčuje tomu, že jeho meno ani náhodou nezapadne prachom. Skvelý ťah.

Celkový čas: 4:03

Zdroj: TS MusicServer