Dal som do prehrávača toto CD a bez mučenia sa priznám, že keby som vopred nevedel, že počúvam českú kapelu, tak sa nadchýnam z mimoriadne vydareného projektu nejakej novej zahraničnej kapely.

Dal som do prehrávača toto CD a bez mučenia sa priznám, že keby som vopred nevedel, že počúvam českú kapelu, tak sa nadchýnam z mimoriadne vydareného projektu nejakej novej zahraničnej kapely.
Support Lesbiens a ich tvorba sú totiž na tak vysokej úrovni, že ju hravo možno porovnávať s tou svetovou. Kapela je na hudobnej scéne neuveriteľných pätnásť rokov, a hoci ich meno dominovalo hudobnému dianiu už v časoch ich začiatkov, k akémusi komerčnému odhaleniu došlo až pred pár rokmi, kedy sa kapela ešte viac priblížila svojou muzikou chuti národa.

Samozrejme, v tejto chvíli sa hneď vynárajú myšlienky o nejakom komercionalizme, o prvoplánových hitoch a podobne. Dovolím si však brániť túto zostavu z celej sily, pretože mne to komerčné a prvoplánové nepríde.
Výber najväčších hitov tejto skupiny prináša štrnásť skladieb, ktoré zarezonovali éterom, jednu novinku a tri live bonusy. Album má viac, ako hodinu a nenájdete na ňom jediné hluché miesto, jediný moment, pre ktorý by ste si povedali, že toto nemá význam.

Už na počiatku som spomínal, že keby som nevedel, že ide o českú formáciu, tak uvažujem vo svetových parametroch. Takto si môžem dovoliť tvrdiť, že Support Lesbiens je band, ktorý má svetové rozmery a svojim melodickým pop rockom (veľmi jemným, mimochodom) si hravo podmanil srdcia fanúšikov.
A v žiadnom prípade to nebolo kvôli sladkým tváram členov tejto zostavy, ale kvôli kvalitnej muzike, ktorú robia.

Výber najväčších hitov formácie Support Lesbiens je ideálnou štartovacou čiarou pre tých, ktorí kapelu práve objavujú a hodnotným darčekom pre tých, ktorí jej fandia od začiatku ich vzniku. Tento album prináša všetko to ťažiskové, čo kapela kedy vytvorila, obohatené o niekoľko výnimočných bonusov.
A kariéra Support Lesbiens ani náhodou ešte nedobehla do cieľa. Sumár toho najlepšieho, čo stvorili, je hádam iba uzatvorením jednej etapy, jednej skvelej českej hudobnej formácie, ktorej život sa bude ďalej vyvíjať.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 65:30

Linky: www.supportlesbiens.cz, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
Sweet little
English stereo
World of prose
On my line
Cliche
In da yard
She so complicated
Nothing is something
You are my star
Bet my soul
Fight club
Lets dance
Deadicated man
No brain no pain
Bubble brown / Live
Lets just sing / Live
So deep in / Live

Zdroj: TS MusicServer