Už je to tak, valí sa to zo všetkých strán. V hypermarketoch, v klasických obchodov, z televíznych reklám, ale i z rádia.

Už je to tak, valí sa to zo všetkých strán. V hypermarketoch, v klasických obchodov, z televíznych reklám, ale i z rádia. Obdobie plné vianočných songov sa nás väčšinou podpíše tak, že na ten hlavný vianočný večer už ani nemáme chuť púšťať si koledy.
Zvlášť, ak máme na tácke denne hlavne tie komerčné, ktoré majú ďaleko od klasiky, ktorá je v dnešnom ubehanom svete tak vzácna.

O to väčšiu radosť mám, že na CD ešte vychádzajú vianočné piesne, ktoré nemajú ani duc - duc podmaz, nie sú ani rockové, ani nijako inak pohnojené, ale sú klasické. A ak máte klasiku radi, a na Vianoce zvlášť, tak vám  album The Ultimate Classical Christmas jednoducho musím odporúčať.

Na takmer hodinovom CD nájdete osemnásť skutočných klasík, ku ktorých naspievaniu sa podujali skutoční umelci zo sveta vážnej hudby, dobre známym pesničkám ponechali ich tradíciu a vážnosť a ich naspievania sa zhostili veľmi solídne, bez prvoplánových predstáv o komerčnom úspechu, ktorý si však tento projekt získal hlavne svojou nezameniteľnou klasikou. Väčšina pesničiek je naspievaná opernými spevákmi, medzi ktorými dominujú Placido Domingo, či nedávno zosnulý Luciano Pavarotti, z populárnych spevákov tu nájdete jedine Michaela Boltona, ktorý sa dokázal bravúrne prispôsobiť danej téme a našťastie nevytŕča z davu.

Všetky pesničky majú hudobný podklad nahraný orchestrálnymi telesami z celého sveta a pompéznosť tohto albumu podporujú chorálne vokály temer v každej pesničke, ktoré ešte viac umocňujú čaro vianočných dní, ktoré pre väčšinu ľudí znamenajú najkrajšie sviatky roka a oddávajú sa im naplno.

The Ultimate Classical Christmas prináša skutočne vianočnú klasiku, ktorá keď bude znieť pri štedrovečernom stole, tak určite poteší. The Ultimate Classical Christmas je projekt, ktorý je jednoducho výnimočný a zjavne pretŕča nad všetkými vianočnými projektmi nielen tohto roku.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 57:42
Linky: www.sonybmg.cz, www.anarchy.sk

Zdroj: TS MusicServer