Edícia 20 Naj vydavateľstva Opus sa stala neprehliadnuteľnou súčasťou hudobnej jari i jesene končiaceho sa roku.

Edícia 20 Naj vydavateľstva Opus sa stala neprehliadnuteľnou súčasťou hudobnej jari i jesene končiaceho sa roku. Ponúka deväť unikátnych CD nosičov s najväčšími hitmi spevákov a speváčok staršej generácie, na ktorých sa mnohí tešili v tak obľúbenom Repete. A po albumoch Evy Kostolányiovej, Marcely Laiferovej, Jany Kocianovej, Karola Duchoňa, Dušana Grúňa, Ivana Krajíčka,  Evy Mázikovej, Karola Konárika a Zory Kolinskej pripravil Opus jedno špeciálne vydanie.

V predvianočnom období sa na trh dostal výber vianočných retro piesní, v podaní spomínaných spevákov staršej generácie. A ide bezpochyby o jeden z najzaujímavejších vianočných albumov tohto roku. Samozrejme, je mi jasné, že dnešná generácia nad týmto produktom asi mávne rukou, pretože ich zaujíma iná hudba, ale na druhej strane, Retro Vianoce prinášajú dvadsať vianočných skladieb, z ktorých mnohé overil čas (Zima na saniach), prípadne ide o vychytené vianočné songy (Biele Vianoce, Ave Maria, Tichá noc, svätá noc), ale aj pesničky, ktoré si dlhé roky hoveli v archíve vydavateľstva Opus a teraz nastal ich pravý čas.

Zostavovatelia tohto vianočného CD sa poriadne prevŕtali archívom a vybrali dvadsať vianočných skladieb, ktoré vám veľmi spríjemnia vianočnú náladu na retro nôtu a stanú sa príjemnou súčasťou vianočných tradícií, ktoré tak ochotne dodržiava najmä staršia generácia, ktorej je tento projekt určený.

Nájdu na nej už spomínané mená, ale nechýbajú ani Robo Kazík, či Darina Laštiaková, ktorej vianočné songy sa už dávno stali súčasťou vianočného koloritu. Dvadsať známych i menej známych vianočných skladieb, ktoré sa akosi rokmi stali súčasťou histórie slovenskej populárnej populárnej hudby. Od rokov šesťdesiatych (1966), cez v tomto smere veľmi plodné roky sedemdesiate, až po roky osemdesiate, vrcholiac jedinou skladbou z poslednej dekády minulého storočia, ktorú v roku 1997 naspieval už spomínaný Róbert Kazík. Skladačka, ktorá sa bezpochyby stane súčasťou nielen tohtoročných Vianoc.

Vydavateľstvo: Opus, 2007
Celkový čas: 64:04
Linky: www.opus.sk, www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk

ZOZNAM SKLADIEB
01. JINGLE BELLS  Linha Singers
02. ZIMA NA SANIACH  Michal Dočolomanský
03. SNEHOVÁ KRÁĽOVNÁ  Marcela Laiferová
04. PIESEŇ O DECEMBRI  Karol Duchoň
05. U NÁS NA VIANOCE  Zora Kolínska
06. ŠŤASTNÉ A VESELÉ  Dušan Grúň
07. ČISTÁ ZIMNÁ LÁSKA  Marcela Laiferová
08. ZVONY PRE ŠŤASTIE Karol Duchoň
09. BIELE VIANOCE (WHITE CHRISTMAS)  Jana Kocianová
10. TO BOL MRÁZ  Peter Sedlák
11. BAROKOVÝ ANJEL  Zora Kolínska
12. MRAZIVÝ DYCH (SHAME, ITS A SHAME)  Karol Konárik
13. ZIMNÉ KVETY  Eva Kostolányiová
14. VINŠOVAČKA K VIANOCIAM  Peter Sedlák a Alena Tichá
15. BIELY SNEH  Marcela Laiferová
16. VIANOCE NA LODI  Michal Dočolomanský &# Kamila Magálová
17. ČO JE TO ZA SVIT  Róbert Kazík
18. USPÁVANKA  Darina Laščiaková
19. AVE MARIA  Jana Kocianová
20. TICHÁ NOC, SVÄTÁ NOC  Zora Kolínska

Zdroj: TS MusicServer