Návrat Kylie Minogue na hudobnú scénu mal byť triumfom najväčšieho kalibru. Predsa len, po ťažkej liečbe rakoviny, kvôli ktorej musela prerušiť svetové turné jej síce svet držal palce, ale tiež sledoval jej každý krok a kritici sa nemohli dočkať, kedy ju bez milosti zvozia pod čiernu zem.

Návrat Kylie Minogue na hudobnú scénu mal byť triumfom najväčšieho kalibru. Predsa len, po ťažkej liečbe rakoviny, kvôli ktorej musela prerušiť svetové turné jej síce svet držal palce, ale tiež sledoval jej každý krok a kritici sa nemohli dočkať, kedy ju bez milosti zvozia pod čiernu zem. Našťastie, dnes už je jasné, že im krásna Austrálčanka na to nedala príležitosť a na svojom projekte dokazuje svoje kvality.

Album X vyšiel na sklonku roka 2007 a spočiatku zaujal viac formou, v akej vyšiel, než samotným obsahom. Nový album Kylie Minogue si totiž môžete zakúpiť aj ako USB kľúč, čo je v hudobnej oblasti nóvom. Samotný hudobný materiál sa tak na chvíľu dostal na druhú koľaj, avšak iba do chvíle, kým Kylie nepredstavila singel 2 Hearts.

Už niekoľkokrát som upozornil na to, že Kylie Minogue mi občas príde, ako žena bez vlastného názoru, ktorá sa vzhliadla vo svojom idole, ktorým je bezpochyby Madonna, ktorú vizuálne kopíruje bez akýchkoľvek výčitiek svedomia, avšak stále kráča za ňou o krok vzadu (aj keď niektorí tvrdia, že sú to celé svetelné míle). Treba však pripomenúť, že ide o vizuálnu podobu.
Hudobne je totiž Kylie niekde úplne inde. Singel 2 Hearts je jasným dôkazom toho, že speváčka a jej producentský tím sleduje najnovšie trendy v oblasti populárnej hudby a aj vďaka tomu má singel 2 Hearts súčasný zvuk, je to príjemná dynamická skladba, ktorá bezpochyby zaujme poslucháča.

V pôvodnej verzii, ktorá otvára singel netrvá ani tri minúty a dokazuje, že Kylie je stále vo forme a svojim prejavom dokáže na svoju stranu strhnúť davy fanúšikov. Skladba znie nadmieru moderne, obsahuje všetko, čo možno očakávať od modernej pesničky, vrátane sexi prejavu samotnej Austrálčanky.
Následný singel pesničky trvá štyri a pol minúty a pri jeho počúvaní mám dokonca pocit, že práve táto verzia mala byť zaradená na album, pretože je priebojnejšia, dynamickejšia a dáva poslucháčovi omnoho širší záber na to, aby si na ňu zvykol. Samozrejme, je to remix a od pôvodnej verzie sa líši, hoci všetky základné tóny ostávajú nezmenené. Uznávam tiež, že s takýmto úvodom by na platni neprešla, ale ďalej sa to už roztáča vo veľmi príjemnej atmosfére, ktorá strháva poslucháča do víru muziky.
Tretia skladba na singli je bonusová, skladba King Or Queen je príjemným spestrením diskografie Kylie Minogue, a napriek tomu, že tvorí akúsi pomyselnú B-stranu singla, je natoľko silná, že by sa uživila i samostatne. Niekomu síce môže pripadať, ako odpadový materiál, zvlášť, keď zistíte, že trvá iba dve a pol minúty, no po jej vypočutí vám bude jasné, že s „odpadom“ má pramálo spoločné.

Záver singlu tvorí videoklip k skladbe 2 Hearts, ktorý bohužiaľ iba potvrdzuje kopírovanie Madonny. Ťažko odhadnúť, nakoľko sa tak bude diať na turné, ktoré Kylie pripravila na máj a navštívi s ním Prahu, Viedeň i Budapešť. Keďže k nám sa nechystá, nenechajte si aspoň jeden z týchto koncertov ujsť, určite to bude veľmi výpravné divadlo, snáď bez playbacku.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: 13:22

Linky: www.kylie.com, www.emimusic.cz


Zoznam skladieb:
01. 2 Hearts
02. 2 Hearts Alan Brane Remix
03. King or Queen
04. 2 Hearts (video)

Zdroj: TS MusicServer