Ťažko odhadnúť, či niekto na Slovensku mapoval neuveriteľných desať rokov kariéry českej formácie Wohnout, isté však je, že v posledných rokoch meno tejto formácie rezonovalo aj v našich kruhoch a hájoch.

Ťažko odhadnúť, či niekto na Slovensku mapoval neuveriteľných desať rokov kariéry českej formácie Wohnout, isté však je, že v posledných rokoch meno tejto formácie rezonovalo aj v našich kruhoch a hájoch.
Skupina, v ktorej mimochodom pôsobí aj otec dieťaťa Dary Rolins, Matěj Homola má teda za sebou desať rokov na hudobnej scéne, čo oslávili koncertným CD i DVD, ktoré sa s nemalým úspechom predáva aj na Slovensku.
V ostatných rokoch sa skupina tiež stala neoddeliteľnou súčasťou mnohých festivalov a absolvovala na Slovensku nemálo úspešných koncertov, čo je neklamný znak toho, že značka Wohnout sa úspešne udomácnila aj na našom hudobnom trhu.

A niet sa čomu diviť. Ak by aj ich Živáček bol pre niekoho prvým projektom, ktorý sa mu od tejto formácie dostal do rúk, živá nahrávka tejto kapely je natoľko presvedčivá, že každému hneď bude jasné, o čom je reč.
Živáček vnikol záznamom koncertu, ktorý sa uskutočnil pri príležitosti krstu CD tejto formácie, nazvaného Polib si dědu, ešte na sklonku roku 2006. Už vtedy akoby bolo všetkým zúčastneným jasné, že raz sa ten materiál môže hodiť.
Jeho čas nastal práve teraz a pri počúvaní tohto CD, akoby bolo zjavné, že je to tá najvhodnejšia doba. Wohnout mali dôvod na oslavu, i čas opätovne sa pripomenúť publiku a svojim fanúšikom.

Navyše, z materiálu na tejto platni je zjavné, že kapela sa na scéne baví, sú zohranou partiou a vedia sa zabávať rovnako dobre, ako vedia baviť publikum, ktoré im odovzdáva naklonnosť svojim potleskom.
Záznam na tomto albume je navyše kvalitný ešte aj po technickej stránke a prezentuje českých Wohnout v tom najlepšom možnom svetle. Vďaka tomuto projektu bezpochyby oceníte ich kvality. V spojení s množstvom hostí, ktorých si na koncert pozvali pôsobia dokonale.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 74:55

Linky: www.wohnout.cz, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk 


Zoznam skladieb:
GANGA
FESTIVALOVÁ
VRÁTNEJ
KULIBRCI
VOLALI
PEDRO SE VRACÍ
U NÁS NA NOUZOVĚ
ČINELY
RAJDA
MUFLON
GRAMOFON
SLOVÁCI
JAROUŠEK NA TŘI
BANÁNY
BLÁZNI
POLIB SI DĚDU
ŠEVELENÍ
SEJKONOPÍ
HORY

Zdroj: TS MusicServer