Je viac herečkou, alebo speváčkou? Na rozdiel od iných, rovnako sa prezentujúcich speváčko-herečiek, našich, alebo zahraničných, Dorote to verím, nech stojí na ktoromkoľvek z oboch frontov.

Je viac herečkou, alebo speváčkou? Na rozdiel od iných, rovnako sa prezentujúcich speváčko-herečiek, našich, alebo zahraničných, Dorote to verím, nech stojí na ktoromkoľvek z oboch frontov. Navyše, mala po kom zdediť talent, v jej žilách koluje umelecká krv a k umeleckej krvi aj tiahne, hoci nie vždy to pre ňu musí dopadnúť najlepšie. Nemienim tu však rozoberať Dorotin osobný život. Dorota totiž v týchto dňoch vydáva svoj ďalší album, a je o čo stáť.

Sila vzlyku je druhým Dorotiným sólovým albumom, hoci už predtým výraznou mierou prispela na album Overground. Medzi jednotkou a dvojkou ubehli neuveriteľné štyri roky a Dora sa vracia v plnej kráse na hudobnú scénu, aby predstavila jedenásť nových pesničiek, pri ktorých počúvaní chvíľu mrazí, chvíľu prekvapuje a chvíľu ... Ale to je jedno, dôležité je, že ako celok to pôsobí veľmi dobre.
Nový album Doroty Nvotovej otvára skladba Havran , ktorá by sa dala nazvať príznačnou pre celý album. Dorota je v nej drzá, prezentuje drzý a zároveň veľmi kvalitný text a ako speváčka obstáva na celej čiare. A takto to vlastne pokračuje až po koniec. Jedenásť nových pesničiek prezentuje Dorotu Nvotovú ako spôsobilú speváčku, veľmi dobrú textárku i kvalitnú hudobníčku. To všetko totiž táto mladá baba dokázala zo seba dostať.

Devízou tohto projektu je v prvom rade Dorotina otvorenosť a priamosť. S ničím nemá problém, netrápi ju, keď si od srdca šťavnato zanadáva, netrápi ju, že nad jej textami treba premýšľať. Presne to chcela. Byť priama, otvorená a možno aj poriadne štipľavá.
To, o čom Dorota Nvotová spieva, to je Dorota Nvotová. Žiadna pretvárka, žiadne prebytočné umenie, surová ako vždy a pritom tak nebezpečne krehká, až ju chce človek ľutovať.

Výborný album. Sila vzlyku možno nemá hitový potenciál, Sila vzlyku však má silu, emócie, drive. Dorota Nvotová na svojom druhom albume dokázala, že na hudobnom poli sa cíti rovnako dobre a dokáže presvedčiť rovnako, ako na poli hereckom.
Dorota Nvotová sa na albume Sila vzlyku predstavuje ako sebestačná umelkyňa, ktorá dokáže vytvoriť vlastné texty s hlavou i pätou, dokáže ich obaliť do vynikajúcej muziky a navyše si dokáže nahrať i klavír, zaspievať si vlastnú tvorbu a nahrať si vlastné vokály. O to všetko je jej album ešte viac cennejší a osobnejší.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2008
Celkový čas: 36. minút

Linky: www.dorotanvotova.sk, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Havran
02. Vrany
03. Girlie
04. Modlitba
05. Ja a Ty
06. Doba
07. Včielka v kvete
08. Na večierku
09. Okolo Teba
10. Sekunda
11. Open Eyes

Zdroj: TS MusicServer