Ikona tanečnej scény alebo kópia Madonny? Ťažko povedať. Isté však je, že práve takýmito dvoma prívlastkami najčastejšie častujú Kylie Minogue jej fanúšikovia, i tá druhá strana.

Ikona tanečnej scény alebo kópia Madonny? Ťažko povedať. Isté však je, že práve takýmito dvoma prívlastkami najčastejšie častujú Kylie Minogue jej fanúšikovia, i tá druhá strana. Isté však je i to, že Kylie Minogue si z toho nič nerobí, ide svojou cestou a nedávno sa na scénu vrátila s novým albumom.
Nazvala ho jednoducho X, čo by malo byť označenie poradového čísla, keďže práve tento album je jej desiatym hudobným dieťaťom. A bol to relatívne ťažký pôrod. V ostatnom čase sa totiž Kylie Minogue objavovala v novinách skôr ako tá, ktorá bojuje s ťažkou chorobou, a ktorá zápas, zdá sa, zdarne vyhrala. Dokonca sa cíti dobre natoľko, že bola v stave nahrať album a čoskoro sa vydá na veľkolepé turné.

V kariére Kylie Minogue bolo niekoľko ťažiskových momentov. Najskôr vyštartovanie z televízneho seriálu Susedia, spolu s Jasonom Donovanom, potom spolupráca s gýčovým, no produkčne veľmi výkonným triom, až nakoniec akýsi prerod v dámu na albume z roku 1994, ktorý nikoho nezaujal. V tej chvíli to vyzeralo tak, že s Kylie je amen. Potom však prišiel spasiteľ Robbie Williams, ktorý jej pripravil niekoľko pesničiek na ďalší album a z Kylie sa opäť stala kráľovná ľahkej tanečnej scény, ktorou je vlastne dodnes. Osobné peripetie, ktoré potom nastali som už spomínal, takže sa rovno môžeme presunúť k albumu X.

Spočiatku sa mohlo zdať, že nový album Kylie Minogue sa bude odvíjať od situácie, ktorú si vyžiadal šoubiznis, teda že speváčka po zdravotnej rekonvalescencii potrebuje nutne nahrať nejakých pár pesničiek, vrátiť sa na scénu a od toho následne odraziť aj svoju svetovú šnúru. Zabudnúť sa totiž v hudobnom svete nevypláca a to si austrálska krehká kráska veľmi dobre uvedomuje.
Našťastie, po vypočutí si platne je jasné, že nejde len o zlátaniny. To už nasvedčoval aj prvý singel 2 Hearts, ktorý očaril najmä vynikajúcim videoklipom, a následne aj skladba In My Arms , ktorá je klasickou ukážkou kvalitnej komerčnej tanečnej produkcie. Chytľavá natoľko, že zaujme už pri prvom vypočutí a razom je z nej hit. Navyše kvalitná.
Pretože Kylie Minogue sa podarilo na novom albume zlúčiť v podstate nezlučiteľné. Jednoduchú a gýčovú tanečnú muziku posunúť do sféry, vďaka ktorej ju možno označiť aj za kvalitnú tanečnú muziku. Austrálska speváčka si totiž veľmi dobre uvedomuje, že nie je najdôležitejšie byť najmodernejšia, ale byť dobrá musí. A to sa presne Kylie podarilo. Hoci odkazy na predposledný Madonnin „spovedný“ album sú neprehliadnuteľné a o Kylie sa dá opäť len povedať, že kríva za skutočnou kráľovnou popu, album X si bezpochyby nájde nadšených fanúšikov, ktorých nadchne minimálne desiatka tanečných skladieb, ktoré sa naozaj vydarili. Ostáva si už iba tipnúť, či nasledujúci album Kylie Minogue bude mať na svedomí Timbaland a naháňačka s nedostihnuteľnou Madonnou tak bude ďalej pokračovať. Hoci obe sú na rozdielnych lodiach, ktoré plávajú nebezpečne blízko vedľa seba.

Vydavateľstvo: EMI, 2007
Celkový čas: 45:20

Linky: www.kylie.com, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. 2 Hearts
02. Like A Drug
03. In My Arms
04. Speakerphone
05. Sensitized
06. Heart Beat Rock
07. The One
08. No More Rain
09. All I See
10. Stars
11. Wow
12.Nu-di-ty
13.Cosmic
 

Zdroj: TS MusicServer