Kanadská hviezda Garou sa práve v týchto dňoch vracia do hudobného sveta s novým albumom.

Kanadská hviezda Garou sa práve v týchto dňoch vracia do hudobného sveta s novým albumom. Výnimočný je v prvom rade tým, že je po prvý raz naspievaný kompletne celý v anglickom jazyku. Svoje prvé tri platne totiž uviedol tento objav Celine Dion vo francúzštine a slávil s nimi nemalé úspechy.
Anglicky naspievaný album by mal byť v prípade Garoua pokusom o uvedenie sa a v iných krajinách sveta, pretože napríklad u nás, hoci tu vyšiel jeho ostatný album, príliš veľa vody nenamútil. Kdežto trebárs v susednom Poľsku je hviezdou od počiatkov svojej kariéry. Snáď sa mu to tento raz podarí.

Garou si totiž zaslúži pozornosť, pretože je to spevák s výnimočným hlasom a famóznou silou v ňom. Jeho pesničky boli vždy presvedčivé a je jedno, či spieval zamilované eposy, alebo to rozbalil v rockových vypaľovákoch. Otázkou však ostáva, ako na jeho fanúšikov zapôsobí angličtina, na ktorú nie sú príliš zvyknutí. Ešte pred vydaním albumu sa na základe ukážok, ktoré sa objavili na jeho internetovej strane rozbehla diskusia o tom, že v anglickom jazyku sa z Garuových pesničiek vytratilo čaro. Ako to je v skutočnosti, to ukáže čas po vydaní albumu, ktorý vychádza práve tento týždeň.

Prvým singlom z neho, ktorý mal v Kanade premiéru už koncom marca, sa stala skladba Stand Up a pri jej počúvaní nič nenasvedčuje tomu, že by Garuovi mala angličtina nejako ublížiť. Skôr naopak. Stand Up je silná rocková skladba a jediné, čo sa zmenilo je fakt, že Garou pri prome svojho nového CD nestavil, tak ako v predošlých prípadoch, na sladký doják, ale odpálil to rovno silnou gitarovkou. Po niekoľkonásobnom vypočutí si skladby mám ale dojem, že to bol správny krok.
Kariéru tohto Kanaďana sledujem od jej počiatkov, preto tiež viem, že videoklipy boli vždy silnou stránkou tohto umelca. A inak tomu nie je ani v prípade skladby Stand Up, ktorú možno bez zábran označiť za malý kvalitný film. Film, ktorého scenár predpísal dramatický rozchod mileneckej dvojice na ploche štyroch minút. Pričom dôraz pri sledovaní klipu dávam hlavne na mladú herečku, ktorá sa v príbehu spamätáva zo šoku a hrá to naozaj bravúrne.
Dej videoklipu sa odohráva v motelovej izbe a v okolí motela. Veľmi príjemné sú už aj exteriérové zábery v tomto klipe. Do toho všetkého si v ňom môžete vychutnať aj samotného speváka, pri ktorom sa zdá, že absolútne nestarne a jeho modrým očiam určite zas podľahne nejedna dáma.
Garuova Stand Up je nielen výborná dynamická skladba, ale navyše má, ako už zvyčajne u tohto speváka, i mimoriadne vydarený videoklip.

Linky: www.garouland.com

http://www.youtube.com/watch?v=y2atoxtnXiI


Zdroj: TS MusicServer