Deň, keď sa hudba začala opäť nazývať hudbou, keď opäť získala na svojej hodnote, keď sa opäť stala umením.

Deň, keď sa hudba začala opäť nazývať hudbou, keď opäť získala na svojej hodnote, keď sa opäť stala umením. Ja viem, že to znie až príliš honosne, ale keď som prvý raz počul Amy Winehouse, chcel som aby sa točila donekonečna a nechcel som odísť od reprobední.
Je mi jedno aký imidž má táto žena. Je mi jedno, že bojuje s drogami, absolútne jej len držím palce, aby to zvládla a nestala sa z nej nejaká novodobá troska. Bola by jej škoda. Minimálne z dvoch dôvodov.
Kvôli jej fenomenálnemu hlasu, ktorým konečne v mojom ponímaní niekto predčil doteraz neprekonateľnú Shirley Bassey a hlavne kvôli tomu, že som si konečne uvedomil na koho sa Amy podobá. Na moju bývalú kolegyňu, ktorú som miloval pre jej drzosť v tvári a citlivosť v duši. To presne vyžaruje Amy.

Back To Black je príbehom mafiánskej kokety, ktorá prišla o svoju polovičku, s ktorou sa prostredníctvom troch minút pesničky lúči. Tak sa to dá vnímať a užívať si to spolu, pretože táto pesnička je jednoducho dokonalá. Hudobne, spevácky a aj hereckými výkonmi. Amy totiž presviedča každým vydaným hlasom, každou mimikou a uveríte jej aj to, že sa z toho všetkého o chvíľu povracia. Geniálne.

Na hudobnom trhu dlhodobo prevláda deficit kvalitných speváčok. Jedna geniálna sa práve objavila na scéne a hoci má za sebou veľmi ťažké obdobie a navždy už bude tou, ktorá je závislá na drogách. Kašľať na to. Hlavne, že vie spievať, že má hlas a že je po dlhom čase konečne poriadnou babou na hudobnej scéne.

http://www.youtube.com/watch?v=aygAu1x2uQo

Linky: www.amywinehouse.co.uk

Zdroj: TS MusicServer