Po pomerne dlhom čase  a hlavne po veľkých problémoch a zlyhaní hlavnej víťazky Vierky Berkyovej si  Dominika Mirgová napokon aj tak vybojovala prvenstvo medzi súťažiacimi v tretej sérii speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar.

Po pomerne dlhom čase  a hlavne po veľkých problémoch a zlyhaní hlavnej víťazky Vierky Berkyovej si  Dominika Mirgová napokon aj tak vybojovala prvenstvo medzi súťažiacimi v tretej sérii speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar. Ako prvá (a zatiaľ pravdepodobne aj posledná) vydala svoj debutový album a priniesla možno aj viac ako sa dalo očakávať...

Hneď úvodná skladba s názvom „Všetko naopak“ nám predostiera obraz o tom v akom duchu sa bude niesť väčšina albumu. Je to mladá, svieža, štýlová popová nahrávka šmrncnutá troškou funky. V nastolenom trende sa pokračuje aj v nasledovných skladbách „Poslednýkrát“ a „Nechaj tak“, v ktorých však už cítiť skôr nádych Dominikinho obľúbeného RnB. Niekto by skladbám na tomto albume mohol vyčítať nedostatky v oblasti textov, no tu treba pripomenúť, že Dominika Mirgová ma stále len 16 rokov a preto témy ktorými sa texty zaoberajú sú úplne adekvátne mladej slečne užívajúcej život a prvé lásky.
Štvrtou skladbou tohto albumu je Dominikin prvý singel „Skoro ako v sne“. Lepší nástup do rádií si táto mladá speváčka ani nemohla priať (pohybuje sa v prvej 15tke najhranejších skladieb v slovenskom éteri). Rádiá sú známe pre akýsi odpor k superstárovským rýchlo kvaseným hviezdičkám, no takúto kvalitnú pieseň si nemohli dovoliť odignorovať. Je rýchla, príjemná, kvalitne naspievaná.
Z úplne iného súdka ako predošlé štyri skladby je pieseň „Mi corazón latino“ a dá sa povedať, že otvára tú rôznorodejšiu časť albumu. Je to takisto prvé dueto na doske a na jeho naspievanie si Dominika prizvala kubánskeho speváka s jazykolamným menom Lázaro De Jesus Hodelin Thomas.
V skladbe „Začínam žiť“ sa speváčka vracia k popu a funky. Je to veľmi hravý song plný života.
Za nasledujúcu pieseň s názvom „Give it up“ by sa vôbec nemuseli hanbiť ani staršie a skúsenejšie Dominikine kolegyne ako Tina alebo Misha. Veľmi kvalitne urobená RnB balada, ktorej jediným, ale na druhej strane veľmi počuteľným slabým miestom je Dominikina angličtina. Aj tu je však výhodou jej mladý vek, čo znamená, že na odstránenie tohto nedostatku má ešte dosť času. Dovtedy by som jej ale odporučil sa spievaniu po anglicky vyhýbať.
Po opätovnom návrate k latinu v podobe skladby „Vtedy sa mi páčiš“  prichádza prvý vrchol albumu dueto „Kým sa chápeme“. Pieseň zložil a spolu s Dominikou naspieval jej priateľ a taktiež finalista Superstar Michal Chrenko. Perfektne nahraté a zmixované aranžmány, ladiace hlasy a kvalitne naspievané party spevákov, pekná a veľmi chytľavá melódia a ľahko zapamätateľný text robia z tejto piesne jednu z dvoch najlepších skladieb albumu a dovolím si tvrdiť, že aj jednu z najlepších skladieb aké na Slovensku v poslednom čase vznikli. Ak sa táto pieseň nedostane do rádií ako singel, tak Dominika a tím ľudí okolo nej spravia veľkú chybu.
O ďalšej piesni „Raz ma unesieš“ sa nedá povedať, že by bola zlá, no medzi tým, čo bolo pred ňou a tým, čo príde po nej jednoducho zaniká. Po nej totiž prichádza druhý vrchol albumu v podobe nádhernej klavírnej balady „Ide o všetko“. V tejto skladbe nám Dominika naplno dokazuje, že nie len rýchlejšie skladby sú jej doménou. Dokazuje, že nepotrebuje sýte aranžmány, ktoré by zakryli jej spevácke nedostatky, ale že dokáže ako základ skladby postaviť svoj spevácky prejav  a takisto, že vie do spevu vložiť toľko citov a vytvoriť takú atmosféru a napätie aké si skladba takéhoto typu zaslúži. O kvalitách tejto skladby môže svedčiť už len to, že ju mnohí prirovnávajú k piesni „Spomaľ“ od Katky Knechtovej. 
Posledná nahrávka na albume, bonus „Spája nás“, je duet otca a dcéry, k čomu perfektne sedí aj text. Tvorí dôstojný záver albumu.

Dominikin album je kvalitný po všetkých stránkach a čo je hlavné, nenudí. Je žánrovo rôznorodý, nájdeme RnB, funky a latino, všetky prepojené príjemným popom a mladá dáma si teda môže vybrať viacero rôznych ciest, ktorými sa bude neskôr uberať. (O toto sa neúspešne pokúšala aj Martina Šindlerová). Keď sa pozrieme na predošlé série SHS, tak prvá nám priniesla Zdenku Prednú, druhá Petra Cmorika a myslím, že keď bude o pár rokov takto podobne niekto rekapitulovať tak napíše ,že tretia priniesla Dominiku Mirgovú. Týmto debutovým albumom si totiž právom získa miesto medzi slovenskou hudobnou špicou.

P.S. Album sa oplatí kúpiť aj kvôli krásnym fotkám v booklete, ktoré má na svedomí Lukáš Kimlička.     

Zdroj: TS MusicServer