Pravdepodobne sa bude dnešná generácia chytať za hlavu, ale dovolím si tvrdiť, že tento album bol bezpochyby jedným z najočakávanejších albumov sezóny.

Pravdepodobne sa bude dnešná generácia chytať za hlavu, ale dovolím si tvrdiť, že tento album bol bezpochyby jedným z najočakávanejších albumov sezóny. Áno, je to tak. Na nový album kráľovnej Repete bolo zvedavých veľmi veľa ľudí.
Prvotné vízie o tom, že pôjde o slovenskú Cher sa nakoniec nepotvrdili, ale Marcela Laiferová svojou platňou Včera a dnes hravo dokáže okúzliť verejnosť. Laiferová totiž zobrala svoj hudobný osud do svojich rúk a predstavuje v tej najlepšej forme.
Aj keď ťažko možno definovať, čo je u Laiferovej najlepšia forma. Marcela je výborná speváčka a jej obrovskou výhodou v roku 2008 je to, že pochopila, že sa nachádza v roku 2008 a súčasná hudobná produkcia nie je už iba o prevzatých gréckych hitoch, či kolotočových evergreenoch z Balkánu.

Marcela bola ochotná ísť do rizika a priblížiť sa súčasnému poslucháčovi na jednej strane, ale zároveň ostať verná dlhoročnému fanúšikovi, ktorý na nej obdivuje jej zamatový hlas a zmysel pre umenie. Môže sa zdať, že v podstate ide o dve nezlučiteľné veci, ale čuduj sa svete, Laiferovej sa podaril malý zázrak.
Pravdepodobne aj vďaka tomu, že do tohto projektu išla s jasnou víziou a aj vďaka tomu, že sa dokázala obklopiť ľuďmi, ktorí jej hudobnú víziu dokázali zrealizovať. Je jasné, že spojenie Marcely Laiferovej a produkčného „domu“ Creative Music House je šokujúce už na prvé počutie, avšak na druhej strane to speváčke prinieslo veľmi chutné ovocie v podobe štrnástich výnimočných pesničiek. Skladieb, na ktorých sa autorsky podieľala tak divoká zmes ľudí, že spočiatku bolo až nepredstaviteľné, aby to ako celok malo nejaký súlad. Napriek tomu sa Adamovi Briestenskému (semifinalista SuperStar), v spojení so starými klasikmi, akými bezpochyby sú Zoro Laurinc, či Braňo Hronec, alebo zas popová generácia zastúpená Vašom Patejdlom a textárom Jožkom Urbanom podaril husársky kúsok. Laiferovej nový album je vďaka ich tvorbe, jej spevu a producentskej kreatíve výnimočné a bezchybné dielo, ktoré sa veľmi dobre počúva a dokáže očariť všetky generácie.
Mladí to Marcele ľahko uveria, tí starší si budú opäť vychutnávať všetky chuťovky, ktoré im dokáže rozdať iba ona.

Marcela Laiferová v skúške novej doby obstála na výbornú, ako veľká a noblesná dáma, pani svojej práce, ktorej sa dá uveriť každé slovo. Dáma, ktorá vie predať to, čo robí a nepotrebuje k tomu bujný výstrih, ale stačí kus umenia, ktoré Laiferová naozaj ovláda.
Novinkový album stálice slovenskej hudobnej scény vznikal vo vychýrených štúdiách Creative Music House a podieľali sa na ňom skúsení a oceňovaní producenti (Marián Kachút, Slavo Solovic) a hudobníci (Jimi Cimbala, Zoltán Tóth). Obsahuje aj tri remaky evergreenov Marcely vrátane vôbec prvej Zlatej slovenskej Bratislavskej lýry (Slová). Absolútne súčasný sound sa v tomto prípade pozoruhodným spôsobom spája s repertoárom na aký sme v prípade Marcely Laiferovej zvyknutí, či už ide o úplne nové skladby alebo dodnes overené hity.

Vydavateľstvo: Forza Music, 2008
Linky: www.forzashop.sk

Zoznam skladieb:
01. Včera a dnes
02. Musí prísť zas niečo krásne
03. Sviatočná
04. Naplno dýcham
05. Lampy už dávno zhasli 08
06. Mikrospánková
07. Podvečerný dážď
08. Odchádzaš
09. Mám skvelý život
10. Mailujem lebo ťa milujem
11. Myšlienky pred spaním
12. Slová 08
13. Mám na dlani sedem čiar 08
14. Chcem žiť na plný plyn

Zdroj: TS MusicServer

Súvisiaci interpreti: Marcela Laiferová