Mladá kapela Picture of the Day (POTD) vydala v polovici mája svoj energetický debut s názvom 'Čierny deň'. Piesne albumu sú rôznoštýlové, stále im však ostáva rockové srdce. Desiatka songov albumu je ladená v štýle pop rock / punk rock.

Hneď prvá pieseň 'Jediný' svojím textom vyjadruje citovú výpoveď speváka a cítiť z nej samotu. Z hudobnej stránky obsahuje skôr kľudnejšie pasáže, bluesovo naladený nábeh na refrén a sólo, ktorému predchádza jemná gradácia. Pieseň celkovo pôsobí veľmi vyzreto. Takisto silná pieseň je 'Neopúšťaj ma', ktorá sa zatiaľ najviac presadila. Jej text je o láske, má obzvlášť precítený refrén a strhujúce sólo na konci. Bola niekoľkokrát prerábaná a vo finálnej verzii až vyvoláva zimomriavky. Úplným opakom je buričská rebelská pieseň 'Čierny deň'. Je to typická punkrocková skladba ideálna na koncerty. Text piesne je melancholický, rýchle tempo jej však dodáva bezstarostný ráz. Okrem slovenských textov album obsahuje aj jednu pieseň v angličtine.

Debutový album skupiny Picture of the Day pokrstí 19. júna 2009 v Dubnici nad Váhom skupina Save the Cookie, ktorá sa pred pódiom Obchodného domu FIX predstaví na rovnakom pódiu ako POTD. Viac informácií o kapele POTD a jej koncertoch získate na stránke www.pictureoftheday.wbl.sk. Piesne si môžete vypočuť aj v Hudba.sk profile Picture of the Day.

Picture of the Day - Čierny deň

1. Jediný
2. Vina
3. Koniec
4. Čierny deň
5. Neopúšťaj ma
6. Posledný krát
7. Tak prečo
8. Temní anjeli
9. Neopúšťaj ma (Acoustic version)
10. Out of this game

Súvisiaci interpreti: Picture of the Day