Popradská formácia City, pôsobiaca na hudobnej scéne šesť rokov, vydala koncom októbra minulého roka EP s názvom Bright. Po debute SimpliCity (2009) ide o druhý nosič tejto rockovej kapely, ktorý je zároveň predzvesťou druhého štúdiového albumu, na ktorý majú jej členovia už teraz dostatok materiálu.

Samotný názov EP evokuje niečo svetlé, optimistické, jasné. A presne tieto emócie zachytáva trojica skladieb Realize, Bright, Electricity, z ktorých aktuálna novinka pozostáva. Toto pomyselné svetlo sa formácii City podarilo odzrkadliť v textoch, ktoré sú odrazom rôznych životných situácií. Túto rovinu najvýraznejšie prezentuje práve titulná skladba Bright. A to nielen z pohľadu textu, ktorého autorom, rovnako ako pri ostatných skladbách, je spevák Martin Lačný. Aj hudobne pôsobí práve táto skladba najsviežejšie, či dokonca najčistejšie.

Práve akési očistenie od akýchkoľvek iných než gitarových aranžmánov je na rozdiel od debutu charakteristické pre celé EP Bright. Trojica skladieb je totiž priamočiaro postavená práve na gitarových partoch, a to zásluhou Igora Cpina, ktorý je autorom hudby.

Nové skladby sú plné energie a vyjadrujú chuť pätice hudobníkov znova osloviť svojich fanúšikov. V prípade novinky nemôžme hovoriť o nejakom radikálnom posune k niečomu novému a už vôbec nie k posunu do komerčnej sféry. No na druhej strane, toto je poloha, ktorá kapele aj jej fanúšikovskej základni vyhovuje, a tak nemajú dôvod sa umelo štylizovať do niečoho iného.

Cesty, ako sa dostať k novinke sú dve. Tou prvou sú distribučné siete (iTunes, Amazon.com, Play.com a iné). Kapela však ponúka aj limitovanú edíciu fyzických nosičov, ktoré si ich priaznivci môžu zakúpiť prostredníctvom oficiálneho webu skupiny.

City – Bright
(CityMusic.sk, 2010)

1. Realize
2. Bright
3. Electricity

--
Autorka: Miroslava Kuracinová

Súvisiaci interpreti: City