Dorota Nvotová včera v bratislavskom Randale zakončila svoje jesenné turné k aktuálnemu albumu 'Sila vzlyku'. Už o niekoľko dní odchádza do Nepálu a na Slovensko sa znovu vráti až vo februári 2009, kedy vyrazí na ďalšiu šnúru koncertov. Z jej posledného jesenného koncertu vám prinášame zopár exkluzívnych fotografií.

Ako predkapelu si Dorota Novotová prizvala bratislavskú kapelu Hvozd a bola to dobrá voľba. Ich akustické vystúpenie, plné poetiky a neobvyklých šansónových aranžmánov v podaní sestier Ivany (piano, spev) a Lucie (akordeón, spev) Chuťkových bolo príjemným rozohriatím. Hvozd svoj koncert zakončili o štvrť na desať, následne sa časový sklz ešte natiahol, keďže Dorota a jej kapela v zložení Tomáš Vagaský (gitara), Martin Stempel (basgitara) a Teo Heriban (bicie) sa na pódiu ukázali až dvadsať minút pred desiatou.

Samotný koncert Doroty Nvotovej bol o niečo kratší, ako bolo avizované. Koncert otvorila novšími skladbami 'Sekundy' a 'Havran' a ďalej odzneli viaceré piesne z nového albumu, ako aj z eponymného debutu. S výnimkou jednej skladby odohrala Dorota celý koncert spoza svojich klávesov. Po prvýkrát sa z pódia pobrala už po trištvrte hodinke, no bolo jasné, že odchod nie je definitívny. Po návrate zahrala zopár ďalších piesní, medzi ktorými vynikla najmä "pieseň zo španielskeho repertoáru".

Nečakané skoré ukončenie koncertu zrejme nespôsobili problémy s hlasivkami, kvôli ktorým Dorota pred niekoľkými dňami zrušila koncert v Ostrave. Jej hlas bol pri včerajšom koncerte v plnej sile, no pri druhej rozlúčke s vďačným publikom sa hudobníčka posťažovala na bolesti brucha. Aj napriek tomu hodinové vystúpenie Doroty Nvotovej stálo za to, ona sama aj členovia jej kapely si jesennú koncertnú rozlúčku užívali a pozitívnu energiu dokázali preniesť aj do publika.

V závere fotoreportu je ukážka toho, čo sa stane, keď sa fotograf zašije na "povalu" cca. 20 metrov od pódia a začne sa hrať s dlhšiu expozíciou.

Text: Patrik Marflák
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová