Fotografie zo sobotného koncertu electro-popovej kapely Noisecut a ich predkapely Hugo D'Gen síce prichádzajú s niekoľkodňovým omeškaním, ale radšej neskoro ako nikdy. Príjemné priestory Čajovne u sousedú boli druhou zastávkou práve prebiehajúceho Noisecut BLIIIZKO Tour_FM.

Ak sa vám nechce čítať odfláknutý riport, scrollujte na koniec textu - fotky stoja za to.

Obec Kunov, aspoň v názve spojená s mestom Senica, sa od mestského centra nachádza niekoľko kilometrov a dostať sa tam z Bratislavy bez auta je skutočne tvrdý oriešok. Aj napriek tomu má však vlastný priestor pre alternatívnu kultúru, ktorý mu väčšina okresných miest môže len závidieť. Je ním miestny Kultúrny dom, ktorý je v spojení s areálom rodinného domčeka poblíž prevádzkovaný pod názvom Čajovňa u sousedú. Samotná čajovňa bola minulý víkend kvôli rekonštrukcii zavretá, no v hale Kultúrneho domu vládla od začiatku rodinná atmosféra, ktorú dotvárala aj prítomnosť hravých štvornohých milušiek.

Koncertný program otvoril Hugo D'Gen, takmer sólový projekt basgitaristu Vidieka Kamila Grebeňa (basgitara, spev, "email"). Spoločne s dcérou Ninou (vokály) a bubeníkom M, ktorého si požičal od Noisecut, odohral asi 40-minutový koncert plný "obývačkového" popu s jednoduchými chytľavými melódiami a o niečo náročnejšími anglickými textami. Dobrou správou je, že pri ďalších spoločných koncertoch turné si Kamil od Noisecut plánuje požičať aj gitaristu, takže zážitok z ďalších koncertov Hugo D'Gen by mohol byť ešte silnejší.

Noisecut koncertným turné podporujú vydanie nového albumu 'BLIIIZKO' a tak aj pri ich vystúpení v Čajovni u sousedú tvorili väčšiu časť koncertu nové piesne. Odzneli však i skladby z predchádzajúcich albumov a ich zvuk bol naživo neporovnateľne lepší a dynamickejší ako na samotných albumoch. Kapela si po každej skladbe za svoj výkon vyslúžila ovácie, z pódia odchádzala aspoň trikrát a dohrala až keď sa jej "minuli pesničky". Dobrá výhovorka. Noisecut v živom vystúpení obhájili kvalitu svojho nového albumu a návštevníci ďalších koncertov Noisecut BLIIIZKO Tour_FM sa majú na čo tešiť.

Program zakončila DJsko-tanečným vystúpením Biba, osôbka, ktorá v Čajovni u sousedú zabezpečila skvelý zvuk a vďaka ktorej sa koncert v Kunove vlastne uskutočnil. Milovníci precíznych mixov by boli z jej hrania asi sklamaní, no ak by mali aspoň trochu vyvinutý zmysel pre dobrú zábavu, bol by ich plný parket. Ťažko povedať, či tam nejakí takí boli, no bavili sa všetci. Veď ktorý DJ fanúšikom na želanie v jednom sete zahrá Polemic, Depeche Mode aj Pendulum a ako "vyháňačku" zadelí ABBU?

Noisecut BLIIIZKO Tour_FM pokračuje už túto sobotu (11.10.) v rovnakej zostave v Starej Turej. Ďalšiu sobotu (18.10.) vystúpi Noisecut v Žiline spolu s domácou kapelou Amphibios a Bibou. Bližšie info o turné nájdete TU.

Text: Patrik Marflák
Foto: id smotko

Súvisiaci interpreti: Noisecut