V bratislavskom Parku kultúry a oddychu (PKO) vystúpila v sobotu večer britsko-americká kapela Over the Rainbow, ktorú tvoria bývalí členovia dnes už nefungujúcej skupiny Rainbow. Over the Rainbow vznikli v roku 2009, keď spevák Joe Lynn Turner dal dokopy zostavu muzikantov, ktorí kedysi pôsobili v Rainbow - bubeníka Bobbyho Rondinelliho, basgitaristu Grega Smitha a klávesáka Tonyho Careyho, pričom Careyho ešte v začiatkoch kapely vystriedal Paul Morris. Na post gitaristu nastúpil syn zakladateľa Rainbow Ritchieho Blackmorea Jürgen.

Práve títo muzikanti sa 17. apríla predstavili v slovenskej metropole. Ešte pred nimi sa však publikum pokúsila rozohriať slovenská predkapela Kobra.

Over the Rainbow odštartovali svoj koncert o 20:25. Hard-rocková pätica pôsobila od začiatku veľmi energicky a z ich predvedeného výkonu nebolo vôbec jasné, že ide o o hudobníkov väčšinou po päťdesiatke. Na ľavom brehu Dunaja sa stretli stovky ich fanúšikov s podobným vekovým priemerom, no tí skupinu v tomto smere príliš nenapodobňovali. Do troch štvrtín zaplnená spoločenská sála bola takmer celý koncert polomŕtva a to aj v úplne prvých radoch. Skupine sa publikum podarilo roztlieskať a rozospievať iba cielenými pokynmi, na ktoré však PKO vždy ochotne reagovalo.

"Sme tu preto, aby sme oslávili hudbu Rainbow," povedal po odohratí tretej skladby 58-ročný americký spevák Joe Lynn Turner. Po týchto jeho slovách kapela odohrala skladby 'All Night Long' a 'Power' pochádzajúce z prvej éry Rainbow (1975 - 1984). Hard-rockeri sa v Bratislave predviedli i ako výborní sóloví inštrumentalisti. Hru na svoj nástroj postupne predviedli klávesák Paul Morris, gitarista Jürgen Blackmore a napokon bubeník Bobby Rondinelli, ktorý sa na bicích nástrojoch azda najviac pohral s divákmi.Over the Rainbow sa s PKO rozlúčili piesňou Long Live Rock 'N' Roll, po ktorej však nasledovali ešte dve prídavkové časti. Do tej prvej zaradili aj hit Since You Been Gone z roku 1979, pričom jeho refrén odspieval Paul Morris.

Vo svojom európskom turné budú Over the Rainbow pokračovať v pondelok koncertom v Budapešti. Následne sa ukážu v belgických Antverpách, holandskom Kerkrade a turné zakončia 23. apríla v ďalšom holandskom meste Zwolle.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/overtherainbowrocks

Súvisiaci interpreti: Rainbow