Jedenásť rokov po vydaní skladby, ktorá sa stala obrovským hitom, dosahuje Gangnam Style od Psy ďalší významný míľnik. Oficiálny videoklip prekonal päť miliárd videní na Youtube. K-popový hit vstúpil do hudobných rebríčkov v lete 2012.

Stal sa číslom jeden na celom svete. Výrazne k tomu prispel videoklip so špecifickou choreografiou, ktorá na isté obdobie ovládla tanečné parkety. Už v decembri 2012 mal videoklip na konte svoju prvú miliardu videní. Stal sa tak vôbec prvým videom, ktorý túto hranicu dosiahol.

V roku 2017, päť rokov po úspechu pesničky, raper PSY stále netušil, v čom tkvie jej úspech. "Stále neviem, prečo to bolo také výnimočné. Keby som vedel prečo, mohol by som to urobiť znova a znova. Po piatich rokoch stále musím hovoriť o Gangnam Style. Ak by som to urobil úmyselne, nefungovalo by to tak silno," uviedol pre Billboard.

Žiadna z ďalších skladieb juhokórejského speváka už nezaznamenala podobný úspech. Gangnam Style dodnes patrí k vyhľadávaným videoklipom. Aktuálne mu patrí 11. miesto. Prvenstvo patrí s obrovským náskokom (13,8 miliardy pozretí) detskej virálnej pesničke Baby Shark Dance, ktorá neunikla snáď žiadnej rodine s deťmi.

Na druhom mieste je megahit z januára 2017 Despacito od portorickej dvojice Luis Fonsi a Daddy Yankee (8,3 miliardy). Tretia aj štvrtá priečka patria ďalším detským videám, piaty je Ed Sheeran a jeho najväčší hit Shape of You (6,1 miliardy). Viac ako päť miliárd pozretí majú okrem Gangnam Style a dvoch vyššie spomenutých už len dva hudobné videoklipy – See You Again od dvojice Wiz Khalifa a Charlie Puth (6. miesto; 6,1 miliardy) a video k hitu Uptown Funk, ktorý nahrali Bruno Mars a Mark Ronson (9. miesto; 5,1 miliardy).

Zoznam aktuálne najsledovanejších videí na Youtube nájdete TU.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)