Anglický spevák Sam Smith zverejnil novú verziu skladby Lay Me Down, ktorú plánuje vydať ako svoj ďalší singel. Pôvodná verzia piesne, ktorá sa nachádza na albume In the Lonely Hour (2014), pritom vyšla už v roku 2013 ako spevákov debutový singel.

"Je to pieseň, ktorú ma počuli spievať Disclosure. Je to skladba, vďaka ktorej som dostal zmluvu s vydavateľstvom a je to pieseň, ktorá odštartovala moju fanúšikovskú základňu - vďaka nej ma spoznali," uviedol Sam Smith v rozhovore pre portál Digital Spy. 22-ročný rodák z Londýna uvedie 15. marca na trh aj doposiaľ nezverejnenú novinku, na ktorej sa podieľali producenti Jimmy Napes a Steve Fitzmaurice.

Spevák, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou, je práve po rozchode, no radovať sa môže zo šiestich nominácií na Grammy Awards (Najlepší nový umelec, Skladba roka, Album roka, Nahrávka roka, Najlepší popový výkon sólo umelca a Najlepší popový vokálny album). Spolu s Beyoncé a Pharrellom Williamsom tak patrí medzi najväčších favoritov tohtoročného odovzdávania zlatých gramofónikov. Inak tomu nie je ani vo Veľkej Británii, kde má v rámci BRIT Awards päť nominácií. 


Samuel Frederick "Sam" Smith je známy napríklad aj vďaka spolupráci na piesni Latch spomínaného dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani spomínaný debutový album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje aj úspešné single Stay with MeMoney On My Mind či I'm Not The Only One. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. V rámci BRIT Awards mu tiež minulý rok udelili Critics' Choice Award. Získal aj štyri MOBO Awards.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Sam Smith