Slovenský producent elektronickej hudby Whithe spojil svoje sily so speváčkou Blanch. V kreatívnej spolupráci sa umelci rozhodli prekročiť hranice pre nich konvenčných žánrov a ponúknuť publiku niečo nové. Výsledkom je singel On the Edge, ktorý je kombináciu žánrov future garage a trance.

"Pri tvorbe On the Edge sme sa s Blanch zameriavali na vytvorenie rave-ového tracku, ktorý by spojil jej výnimočný hlas s mojím inštrumentálnym podkladom. Sme radi, že sme dosiahli harmóniu medzi našimi postupmi, a zároveň sme chceli dosiahnuť akýsi prenos emócií nad žánrovými stereotypmi. Som rád, že táto spolupráca predstavuje klubovejšiu stránku mojej tvorby," hovorí Whithe.

Spolupráca s Blanch je prvou ukážkou z jeho debutového albumu, ktorý plánuje vydať neskôr v tomto roku pod záštitou hudobného vydavateľstva Mäsokombinát.

"Bola to pre mňa vynikajúca nová skúsenosť. Účasť na tvorbe On the Edge s Whitheom bola osobne nielen žánrovým dobrodružstvom, ale aj mojou prvou spoluprácou s týmto umelcom. Celkovo to považujem za obohacujúcu skúsenosť," dodala speváčka, ktorej hlas sme predtým mohli počuť v elektronickom žánri vďaka výbornému remixu jej skladby Behind, o ktorý sa v roku 2020 postaral Lukáš Zdurienčík alias Blame Your Genes.  

K videoklipu On the Edge pristupovala režisérka Rebeka Pernecky so zameraním na jednoduchosť, autenticitu a atmosféru. Samotná skladba je od dnes (31.1.) dostupná na všetkých hudobných platformách vrátane Bandcampu, Soundcloudu či Spotify.

Redakciu Hudba.sk informoval Samuel Škoda alias Whithe. Správu sme upravili a doplnili.