Už v nedeľu spoznáme čerstvých držiteľov hudobných cien Radio_Head Awards. O víťazoch v kategóriách Album roka, Singel roka, Najlepšia koncertná kapela/interpret roka, Nováčik roka a štyroch žánrových kategóriách rozhodovali poslucháči Rádia_FM v dvoch kolách hlasovania od januára.

Svoje ceny na piatom ročníku Radio_Head Awards odovzdajú aj hudobní kritici a publicisti, ktorí rozhodovali o cene Album roka - Cena kritikov a o Cene za prínos do hudby, ktorú in memoriam udelia výtvarníčke a speváčke Bety K. Majerníkovej, známej aj pod pseudonymom Bet-Maj Sepja.

"Bola jedným z tých vzácnych ľudí, u ktorých bola vonkajšia krása v dokonalom súlade s vnútorným dobrom. Bola vynikajúcou výtvarníčkou a mimoriadne talentovanou speváčkou. Bola slnečným človekom, príjemnou spoločníčkou, dobrou priateľkou. Bola človekom, ktorého stačilo uvidieť a čiernobiely obraz sa zmenil na farebný," napísali o nej v spoločnom článku Juraj Kušnierik z týždenníka .týždeň a Oliver Rehák z denníka SME, ktorí o cene rozhodovali.

Bety K. Majerníková, ktorá v máji minulého roka vo veku 33 rokov tragicky zahynula pri dopravnej nehode, mala blízko aj k samotným cenám Radio_Head Awards. Nielenže je autorkou návrhov sošiek s rádiom namiesto hlavy (tento rok ich podľa jej návrhu vyrobila sochárka Mira Podmanická), ale so svojou kapelou Noisecut si niekoľko junákov aj odniesla. Naposledy v minulom roku za album Háj a Lov.

Slávnostný večer, ktorý prebehne v bratislavskom Majestic Music Clube, svojimi vystúpenia spestria Vec, Para, Zlokot, Korben Dallas, Karpatské chrbáty, Hex, Vetroplach, Purist, Walter Schnitzelsson, Družina a Tomáš Sloboda s jeho Sounds Like This. Meno posledného účinkujúceho organizátori zverejnia až v nedeľu popoludní. Udeľovaním cien budú sprevádzať Martin "Ego" Staňo známy z Rána na eFeMku, Rudi Rus z programu Headbanger_FM a Pišta Vandal z kapely Čad. Živý prenos z udeľovania odvysiela Rádio_FM, ktoré na oficiálnom webe Radiofm.sk prinesie aj live stream. 

Pripomeňte si nominácie na RHA 2012

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy. Viac na www.radiohlavy.sk.

Súvisiaci interpreti: Noisecut